Spausdinti šį puslapį

Tvarkinga stotelė primena prasmingą talką

Greitai bus metai, kai Želvos miestelyje akį traukia tvarkingai nudažytas autobusų stotelės paviljonas. Miestelio gyventojai stotelę atnaujino patys per surengtą talką ir net surinko pinigų medienai.

Želviškiai džiaugiasi, kad skeptikų prognozės, esą, ar verta vargintis – vandalai vis tiek suniokos, nepasitvirtino. Stotelės niekas nei nuniokojo, nei išlaužė.

Želvos bendruomenės pirmininko pavaduotoja Jonė Tavorienė pasakojo, kad iki praėjusios vasaros statinys atrodė baisiai – aplūžusiu stogu, sulaužytomis, supuvusiomis lentomis, išterliotomis, prirašinėtomis sienomis. Negana to, statinio viduryje kažkas net buvo sumanęs sukurti laužą...

J.Tavorienė sakė, kad metų metais bendruomenė ir seniūnija prašė kelininkų sutvarkyti statinį, bet, esą, vis atsimušdavo kaip į sieną. Kelininkai pasisiūlė nebent padėti stotelės pastatą nugriauti.

Pagaliau pernai artėjant miestelio šventei bei valstybės 100-mečiui nutarta nebelaukti, nieko nebeprašyti, surengti talką ir darbus atlikti savo jėgomis. Seniūnija nupirko dažų ir teptukų, o bendruomenės nariai patys per talką sutvarkė stogą, surinkę pinigų nupirko lentų.

Paskaičiavo, kad darbai kainavo kelis šimtus eurų, o juos atliko per porą dienų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)