Spausdinti šį puslapį

Europos miestas – Ukmergė!

Visi piešė savo svajones... Dainiaus Vyto nuotr. Visi piešė savo svajones... Dainiaus Vyto nuotr.

Taip pavadintos Europos dienos šventės minėjimą gegužės 9-ąją Ukmergės piliakalnio papėdėje pradėjo patys mažiausieji. Vlado Šlaito viešoji biblioteka kartu su lopšelių-darželių „Žiogelis“ ir „Vaikystė“ vaikais bei mokytojais parengė muzikinę-meninę akciją „Europos spalvos“. Prie renginio programos prisijungė ir „Ryto“ specialioji mokykla.

Šventės atidarymo metu buvo trumpai prisiminta Europos Sąjungos įkūrimo istorija, jos siekiai, įkūrėjai. Pasidžiaugta, jog Lietuva šiemet švenčia 15-os metų narystės Europos Sąjungoje sukaktį.

„Vaikystės“ jaunosios solistės Ugnė Nefaitė, Austėja Žukauskaitė ir Eva Stepansovaitė sudainavo dainą apie Lietuvą (vadovė Milda Namikienė). „Žiogelio“ vaikai ir mokytojai šventės dalyviams pristatė „Žemės šokį“. Jį parengė choreografijos mokytoja Valentina Starkova, jai talkino mokytojos Alma Mickuvienė, Laimutė Driukienė ir Vilma Kavaliauskienė.

„Vėliau visi buvo pakviesti bendrai nuotraukai ir vaizdo linkėjimui, kurį siuntėme Vilniui, šventusiam Europos dieną gegužės 11-ąją“, – pasakojo vyresnioji bibliotekininkė edukacinei ir projektinei veiklai Kristina Darulienė.

„Europos miestas – Ukmergė!“ – sušuko visi šventės dalyviai ir nuskubėjo į viešosios bibliotekos  meninę akciją „Piešiame Europą“. Ant ištiestų skaidrių „drobių“ vaikai išreiškė savo svajones, lūkesčius, patirtis.

UŽ inf.   

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)