Spausdinti šį puslapį

Reklamą vadina pasityčiojimu

Ukmergiškis teiravosi, kas yra atsakingas už mūsų mieste esančias reklamas, t. y. reklaminius plakatus, stendus ir pan., kas prižiūri, vykdo kontrolę. Mat jis sakė norintis papriekaištauti dėl kai kurių reklamų.

Pavyzdžiui, viename iš stendų neseniai buvo didžiulė graži gamtos nuotrauka. „Ant reklamos esantis užrašas kvietė saugoti ateities kartoms žemę ir tyrą orą. Galbūt tai buvo koks nors ekologijos ar gamtosaugos projektas. O paskui tą labai maloniai nuteikiantį vaizdą pakeitė... alaus reklama. Ir – užrašas, tarsi koks pasityčiojimas, kalbantis apie kažkokius geriausius sugebėjimus“, – pasipiktinimo neslėpė žmogus.

Jo manymu, tokios reklamos, nors ir reklamuojamas nealkoholinis alus, miesto nepuošia. Be to, sakė jis, jas juk mato ir vaikai.

Su tokiomis viešomis reklamomis susijusius leidimus išduoda rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyrius. Jos, pasak vedėjo Artūro Sakalausko, prižiūrimos kartu su Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriumi.

„Dėl minimos reklamos prašymo pateikėjas taip pat nebuvo itin patenkintas, nes užtrukome šiam precedento neturinčiam objektui išduoti leidimą. Taip nutiko todėl, kad aiškinomės dėl galimybių reklamuoti gaminį, nors ir nealkoholinį, tačiau aiškiai orientuojantį į platesnę produkto sritį, kuri yra draudžiama. Kadangi tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba pritarė tokiam reklamos turiniui, negalėjome neišduoti leidimo“, – pasakojo A. Sakalauskas.

Tvirtino, kad reklamos turinys negali būti varžomas, nebent draustų įstatymai arba turinys būtų melagingas. Tam tikri reikalavimai dėl reklamų, anot vedėjo, gali būti taikomi vietai, stilistikai, medžiagiškumui.

Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymas prieš kurį laiką draudė išorinę alkoholio reklamą, išskyrus alaus, alaus mišinių su nealkoholiniais gėrimais bei natūralios fermentacijos vyno ir sidro išorinę reklamą. Tačiau nuo 2012 m. sausio 1 d. šis įstatymas uždraudė bet kokią išorinę alkoholio reklamą Lietuvoje.

Alkoholio reklama taip pat draudžiama visuomenės informavimo priemonėse, masinių renginių vietose, visuomeninio transporto priemonių viduje ir išorėje, degalinėse ir jų teritorijose, kitose vietose.

Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų būta ir daugiau. Nuo 2018 m. sausio 1 d. alkoholio reklama nebe ribojama, bet visiškai draudžiama. Tik tam tikra informacija, neatsiejama nuo alkoholio produkcijos, nelaikytina reklama.


Reklama internete ir SEO paslaugos seopaslaugos.com

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)