Spausdinti šį puslapį

Tilto per Šventąją remontas dar toli...

Išvaizdą neseniai pakeitęs Vilniaus gatvės tiltas per Šventąją tarp ukmergiškių sukėlė įvairių nuomonių. Ne visiems patinka naujoji jo turėklų spalva. Tačiau labiau nei ji žmones domina, kada gi pagaliau jis bus pradėtas tvarkyti.

„Ukmergės žiniose“ jau rašėme apie rajono vadovų minėtus planus uždaryti tiltą ir iš esmės jį remontuoti. 2015 m. buvo atlikta šio tilto, esančio kelio Nr. 115 Ukmergė–Molėtai 0,393 km, esminė apžiūra. Bendra tilto būklė tuomet buvo vertinama patenkinamai: nusidėvėję pakloto elementai, nekokios perdanga ir atramos, prietilčių būklė įvertinta geriau.

Šis tiltas yra Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos žinioje. Direkcijos ryšių su žiniasklaida specialistas Evaldas Tamariūnas informavo, kad dėmesys į tiltą buvo atkreiptas ir pernai.

„2018 m. AB „Kelių priežiūra“ atliko metinę tilto apžiūrą, kurios metu didelių tilto būklės pakitimų nepastebėta. Transporto eismas šiuo tiltu neribojamas ir jis nekelia pavojaus eismo dalyviams“, – patikino jis.

Teigė, kad pagal Kelių direkcijos direktoriaus 2018 m. spalio 17 d. įsakymu patvirtintą Kelio statinių (tiltų, viadukų, estakadų, tunelių), esančių valstybinės reikšmės keliuose, statybos, rekonstravimo, kapitalinio remonto projektų planavimo, rengimo ir įgyvendinimo atrankos metodiką mūsiškio tilto per Šventąją „sutvarkymas yra sudarytos prioritetinės eilės 131 vietoje iš 1 513“.

„Planuojama 2021 m. paskelbti konkursą tilto projektavimo darbams, parengus projektą, bus skelbiamas konkursas darbams vykdyti. Norime paminėti, kad, atliekant tilto remonto darbus, nebūtina uždaryti esamo tilto“, – aiškino E. Tamariūnas.

„Atkreipiame dėmesį, kad visų rekonstruotinų ar remontuotinų tiltų projektų įgyvendinimas dėl finansinių galimybių atliekamas tik pagal prioritetinę eilę ir priklausys nuo finansavimo intensyvumo“, – pridūrė jis.

Atsakė ir į „Ukmergės žinių“ skaitytojų anksčiau pateiktus klausimus dėl neseniai vykusių tilto gražinimo darbų. Anot jo, tiltas per Šventąją buvo dažomas tamsiai ruda spalva, siekiant užtikrinti tilto elementų ilgaamžiškumą (dėl korozijos poveikio), taip pat dėl estetinio vaizdo. Spalva derinta su Ukmergės miesto architektu.

Darbus atliko AB „Kelių priežiūra“ Ukmergės kelių tarnyba. Jiems, pasak pašnekovo, buvo numatyta apie 11 000 Eur.

Vaidotė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)