Pats karščiausias jaunųjų policijos rėmėjų žygis

 Jaunieji policijos remėjai su eiguliu G. Meidumi. Jaunieji policijos remėjai su eiguliu G. Meidumi.

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities vyriausiojo

policijos komisariato

Komunikacijos poskyrio specialistė

Ukmergės jaunieji policijos rėmėjai dalyvavo tradiciniame jėgos išbandymo žygyje. Žingsniuoti 12 kilometrų, kai oras įkaitęs iki 37 laipsnių, ryžtasi tik stipriausieji.

Beveik 30 žmonių grupė su vedliu – eiguliu, savo darbo entuziastu, miško mylėtoju – Gediminu Meidumi Labanoro girioje startavo vidudienį.

Miškai, pelkės, samanų paklodės, vingiuojantys miško keliukai...

Kertame Kanio raistą, mindami naują taką. Kojos pajunta vėsią drėgmę, kažkieno batas smukteli į raisto kiaurymę, kažkas apsitaško lig pat juosmens, o tarp liaunų šimtą metų skaičiuojančių pušaičių negailestingai tvieskia saulė.

Prakaitas žliaugia upeliais ir vis dažniau pasigirsta klausimas: „Dar toli?“ „Kilometriukas iki miško, paskui kopsime į kalną ir netrukus pasieksime ežerą, kur galėsite atsipūsti. Bet prieš tai pamatysite dar vieną mistišką vietą – Kaniuko ežeriuką“, – aiškina G. Meidus. Štai ir Kaniukas – geros balos didumo raisto ežeriukas. G. Meidui vienąsyk jį atrasti padėjo gervės: pamatęs kylančius paukščius, suprato, kad jie pakilo nuo vandens, paėjo link tos pusės – ir atsivėrė nepaprasto romumo vaizdas.

Atrodo, kad G. Meidus gyvena miške ir mišku – tarsi kiekvienas medis jam būtų savas ir žinomas. Rodo pušis, menančias 1863-iųjų sukilimą: „Turėjo likti penkios, deja, išsaugoti pavyko tik dvi.“

Pasakoja, kaip pasikeitė žmonių požiūris į mišką, kuris jo protėvių kartai buvo „gyvas daiktas“, kokią įtaką ekosistemai daro žmogaus kišimasis, kokiomis ligomis suserga medžiai, kaip atstatomas medžių genofondas... Žvilgtelėjam į eigulio Lietuvos 100-mečiui išgelbėtus 100 medžių...

G.Meidui tai – svarbu, nors kitų požiūriu tenka ir nusivilti, ir kartėlį nuryti. Sužinome, kaip saugoja jaunus medelius nuo briedžių, – pasirodo, net repelentai nepadeda, vos tvora apsaugo.

Dar daug miško paslapčių papasakoja: kodėl šernai voliojasi skruzdėlynuose, kodėl plėšrieji paukščiai įsirengia po du lizdus, kaip draugiškai savo lizdu su kitais paukščiais dalijasi meleta...

Klausydami pasakojimų pasiekiame Kanio ežerą – vanduo kaip arbata, bet įkaitusiems kūnams ir tai puiki atgaiva. Čia pat surengiamos žuvavimo varžybos. Laimė nusišypso tik jaunajai policijos rėmėjai Erikai, kuriai vienintelei užkimba mažas ešeriukas. Nepaisant to, žuvienė vakarienei ir pamoka, kaip išsivirti ją ant laužo, bus. Bet pirmiausia stovyklavietėje kiekvienas ieško bent mažo pavėsio, kur galėtų ištiesti kojas.

Po vakarienės nuovargis tarsi išgaravo – laikas komandiniams žaidimams, pokalbiams.

Temstant vykstame į Molėtų observatoriją, keliamės ant stogo ir įsitaisome stebėti žvaigždžių... Atsiveria paslaptingos platybės – paklaidžiojam po Mėnulio kraterius, žvilgtelim į Jupiterį, Saturną, kalbamės apie galaktikas, svarstome apie ateivių egzistavimą...

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų