Spausdinti šį puslapį

Gavo naujus elektrinius dviračius

Su naujomis transporto priemonėmis nuo šios savaitės dirbantys Ukmergės laiškininkai išklausė dviračių eksploatacijos ir saugaus eismo kursus. Ukmergės policijos nuotr. Su naujomis transporto priemonėmis nuo šios savaitės dirbantys Ukmergės laiškininkai išklausė dviračių eksploatacijos ir saugaus eismo kursus. Ukmergės policijos nuotr.

Ukmergės miesto laiškininkai nuo šios savaitės į darbą važinėja gautomis naujomis transporto priemonėmis – elektriniais dviračiais. Jų sulaukė penki pašto darbuotojai.

„Ukmergės žiniose“ jau rašėme apie šias AB Lietuvos pašto įgyvendinamas naujoves. Elektriniais dviračiais nuo gegužės imta aprūpinti ne tik šalies miestų, bet ir mažesnių miestelių paštininkus.

Sulaukus transporto priemonių, mūsų ir kiti laiškininkai išklausė policijos ir Lietuvos pašto atstovų vedamus specialius dviračių eksploatacijos ir saugaus eismo kursus. Taip pat buvo aprūpinti dviračių šalmais, atšvaitais bei ant dviračių montuojamais korespondencijos krepšiais.

Teigiama, jog kiekvienas dviratis yra pritaikytas laiškininko ūgiui ir svoriui. Elektriniai dviračiai pagaminti taip, kad jais būtų galima važiuoti saugiai per lietų ar spaudžiant šaltukui. Jie pritaikyti ir sunkiai pravažiuojamiems keliams.

Be to, ilgapirščiams sudrausminti dviračio krepšiuose įmontuota signalizacija, o jie patys yra įregistruoti specialiame daiktų registre www.pazymetas.lt, kuris gerokai palengvins dviračio paiešką jo vagystės atveju.

Pasak Ukmergės pašto viršininkės Angelės Račkauskienės, rajone laiškininkai važinėja automobiliais.

Ukmergės rajone yra 17 paštų, kuriuose – 44 laiškininkai. Ukmergės mieste yra 3 paštai, kuriuose dirba 15 laiškininkų. 1 laiškininkas aptarnauja 1 apylinkę.

Birželio pradžioje 10-ies rajonų mobilieji laiškininkai taip pat sulaukė 88 tarnybinių automobilių. Juos naudos iki 2020 m. pradžios, po to jie bus pakeisti visiškai naujomis transporto priemonėmis. Iki 2020 m. I ketvirčio numatyta darbuotojams skirti 440 tarnybinių automobilių.

Žadama, kad naujų tarnybinių automobilių sulauks ir ukmergiškiai.

Mobiliesiems laiškininkams skirti automobiliai pritaikyti saugiai važinėti regioniniais bei kaimo keliais ir yra talpūs – pritaikyti dideliems siuntų ir darbo priemonių kiekiams. Sugedus transporto priemonei techninę pagalbą laiškininkai gaus bet kuriuo paros metu. Mobiliųjų laiškininkų automobiliai pažymėti Lietuvos pašto lipduku, kad gyventojams būtų lengviau juos identifikuoti.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)