Įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“

Iš kairės: Ernesta Astrauskaitė, Rita Gelūnienė, Asta Kupčinskaitė-Ryklienė, Urtė Ciemnolonskytė. Iš kairės: Ernesta Astrauskaitė, Rita Gelūnienė, Asta Kupčinskaitė-Ryklienė, Urtė Ciemnolonskytė.

Ukmergės „Šilo“ progimnazijos aštuntokams įteikti pagrindinio ugdymo programos pirmosios dalies baigimo pažymėjimai, diplomai, padėkos ir pagyrimai už įvairias veiklas bei tradicinis mokyklos apdovanojimas „Tikslas ir prasmė“.

„Apdovanojimas buvo įsteigtas 2008 m. kaip paskatinimas mokiniams drąsiai siekti tikslo, matyti savo pastangų, darbų prasmę, – sakė apdovanojimus įsteigusio Kalbos ir komunikacijų centro direktorė, „Šilo“ mokyklos pirmosios laidos abiturientė dr. Asta Kupčinskaitė-Ryklienė. – Taip kasmet pratęsiame mokyklos Garbės galeriją, pradėtą projektu „Drąsinkime ateitį“. Dvyliktą kartą įteikti apdovanojimai tapo labai tvirta mokyklos tradicija.“

Penkerius metus apdovanojimai buvo skiriami dvyliktokams, o nuo 2013 m., pasikeitus mokyklos statusui, jie atitenka aštuntokams.

Ukmergės „Šilo“ progimnazijos direktoriaus pavaduotoja, laikinai vykdanti direktorės pareigas, Rita Gelūnienė pristatė 2019 metų apdovanojimo laimėtojas. Jomis tapo Ernesta Astrauskaitė ir Urtė Ciemnolonskytė.

„Ernesta visą laiką mokėsi labai gerai, stropiai ruošdavosi pamokoms, pavyzdingai lankė mokyklą, nors gyvena Krikštėnuose. Praėjusiais metais buvo klasės seniūnė, o šiais mokslo metais išrinkta seniūnės pavaduotoja. Savo pareigas atliko labai stropiai: organizavo renginius klasėje, aktyviai dalyvavo seniūnų tarybos veikloje, prisidėjo prie renginių organizavimo, – kalbėjo R. Gelūnienė. – Mergaitė draugiška, teisinga, turinti savo nuomonę. Kadangi Ernesta gyvena kaime, ji įsilieja į vietos bendruomenės gyvenimą: daugelį metų lankė Krikštėnų kultūros namuose veikiančius būrelius, palaikė ryšius su seserimis karmelitėmis, kai šioms reikėdavo pagalbos, savanoriaudavo.“

Daug puikių žodžių buvo pasakyta ir apie antrąją „Tikslo ir prasmės“ laimėtoją. „Urtė visus mokslo metus mokosi puikiai. Kasmet laimi prizines vietas įvairiose srityse. Šiais mokslo metais pelnė II vietą chemijos rajoninėje aštuntų klasių mokinių olimpiadoje, Ukmergės rajono mokyklų lietuvių kalbos raštingumo konkurse – III vietą, tarptautinio jaunimo epistolinio rašinio konkurso rajoniniame etape – I vietą, respublikiniame jaunųjų atlikėjų harmonizuotų lietuvių liaudies dainų a’cappella konkurse „Oi žiba žiburėlis“ – II vietą, – vardijo R. Gelūnienė. – Urtė visada buvo aktyvi popamokinėje veikloje: muzikos mokykloje baigė dainavimą ir fortepijoną, lanko Ukmergės vaikų ir jaunimo teatro studiją „Nykštukas“. Yra klasės seniūnė.“

Abi apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtojos toliau ketina mokytis Ukmergės Antano Smetonos gimnazijoje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų