Eiti į paštą gyventojams nebereikės

Kadaise pro Ukmergę ėjo arklių pašto kelias. Šiandien laiškai ir siuntos gavėjams pristatomi kitais būdais... Autorės nuotr. Kadaise pro Ukmergę ėjo arklių pašto kelias. Šiandien laiškai ir siuntos gavėjams pristatomi kitais būdais... Autorės nuotr.

Netrukus žadama pertvarkyti kaimiškų vietovių paštus. Jų darbuotojai pašto paslaugas žmonėms teiks kitokiais – moderniais – būdais. Gyventojai raminami, kad be šių paslaugų jie tikrai neliks.

Šias bei kitas naujoves pristatė „Ukmergės žinių“ redakcijoje neseniai viešėjusi AB Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento komunikacijos projektų vadovė Aušra Kurtkutė.

Ji pasakojo, kad rudenį Ukmergės rajone gyventojams paslaugas pradės teikti mobilieji laiškininkai.

Laikraštyje jau rašėme apie planus įgyvendinti Ukmergėje mobiliųjų, arba vadinamųjų ateities, laiškininkų idėją. Prieš porą metų tokias galimybes aptarė Lietuvos pašto atstovai bei rajono vadovai. Tačiau tai ir liko planais, nes įmonė šio projekto įgyvendinimą Ukmergėje buvo pristabdžiusi.

Pasak A. Kurtkutės, įmonės specialistams, analitikams reikėjo skaičiuoti, atlikti tyrimų, susijusių su mobiliųjų laiškininkų poreikiu ne tik Ukmergės, bet ir kituose rajonuose. Nuspręsta šią idėją Ukmergėje atgaivinti.

Tai – antras projekto etapas: prieš porą metų mobilieji laiškininkai pradėjo dirbti 12-oje kitų Lietuvos savivaldybių.

Įgyvendinus projektą, teigiama, kaimiškų vietovių paštai bus pertvarkomi. Miesto paštai liks nepakitę. Ukmergės rajone veiks 10 mobiliųjų laiškininkų.

Viešnia pasakojo, kad naujovių kaimuose gyvenantys pašto klientai baiminasi. „Žmonėms atrodo, kad, pertvarkius paštus, jų neliks. Įvedus mobiliojo laiškininko projektą, nereiškia, kad Ukmergės rajono kaimiškų vietovių gyventojai liks be pašto paslaugų. Paštas kaip tik bus arčiau žmonių“, – sako ji.

Vienus metus bus pereinamasis laikotarpis, kad gyventojai priprastų prie pokyčių: įprastas paštas jų miestelyje dirbs trumpiau, jo patalpose tam tikromis valandomis lauks mobilusis laiškininkas, kuris suteiks visas pašto paslaugas. „Po pereinamojo laikotarpio liks tik centriniai paštai, iš kurių kasryt pas gyventojus išvyks laiškininkai“, – teigė A. Kurtkutė.

Žadama, jog klientai lengviau gaus pašto paslaugas, nes patiems nebereikės eiti į pašto skyrių – laiškininkas atvažiuos pas juos į namus.

Norima išspręsti ir probleminį pašto patalpų klausimą. Rajonuose ypač daug jų – senos, griūvančios, avarinės būklės. Nuo grėsmės neapsaugoti nei pašto darbuotojai, nei klientai. Be to, yra paštų, kuriuose, kaip parodė tyrimas, darbuotojui reikia pabūti, pavyzdžiui, porą valandų per dieną. Žiemą patalpas reikia šildyti, nuostoliai skaičiuojami ir dėl kitų naudojamų resursų.

Todėl, anot pašnekovės, kai kurių patalpų būtina atsisakyti. Kai kurios jų priklauso paštui, kitas bendrovė nuomojasi.

Optimizacija palies ir pašto darbuotojus: teigiama, jog tiesiog neapsimoka jų visų laikyti. Kitiems padidės darbo etatai, todėl – ir atlyginimai.

Komunikacijos projektų vadovė primena, kad mobilųjį laiškininką bus galima išsikviesti į namus dėl šių pašto paslaugų: norint išsiųsti laišką ar siuntinį, registruoti siuntą ar pageidaujant, kad registruotoji pašto siunta į namus būtų pristatyta pakartotinai. Taip pat per mobilųjį laiškininką galima užsakyti leidinių prenumeratą, sumokėti mokesčius, gauti įvairias socialines išmokas ir pensijas.

Norint jį išsikviesti, reikia skambinti bendruoju Lietuvos pašto informacijos numeriu 8 700 55 400 arba rašyti el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir operatorius užregistruos iškvietimą. Laiškininko iškvietimas nieko nekainuoja. Prieš atvykdamas laiškininkas klientui pasiskambins, kad planuojamu laiku jis būtų namuose.

Mobilieji laiškininkai per dieną turės apvažiuoti numatytą maršrutą: aplankyti juos telefonu išsikvietusius gyventojus ir tuos, pas kuriuos turi užsukti įprastai, pristatydami pašto korespondenciją ir prenumeruojamus spaudos leidinius, pensijas.

Nauja paslauga, manoma, bus ypač patogi vyresniems ar sveikatos problemų turintiems gyventojams, kuriems sunku išeiti iš namų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų