Spausdinti šį puslapį

„Surink Lietuvą“ uždegė noru pažinti savo kraštą

Ukmergiškių inicijuotas „Surink Lietuvą“ projektas pernai buvo pripažintas sėkmingiausia turizmo iniciatyva. Ukmergiškių inicijuotas „Surink Lietuvą“ projektas pernai buvo pripažintas sėkmingiausia turizmo iniciatyva.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro inicijuotas projektas ,,Surink Lietuvą“ papildė magnetėlių atsargas ir atsinaujino.

Paaiškėjo, kad nemažai keliautojų jau yra ,,surinkę“ visą Lietuvą, kai kurie pradėjo rinkti ir vėl, o magnetų rinkimas skatina žmones ne tik keliauti, bet ir formuoja bendrystės ryšį.

Ukmergės turimo ir verslo informacijos centro darbuotojos pasakojo, kad kai kurie keliautojai magnetais tarpusavyje keičiasi arba juos siunčiasi paštu. Pavyzdžiui, viena neįgali mergina išsiunčia visiems turizmo centrams po vokelį su euru ir prašymu atsiųsti magnetą nurodytu adresu. Pasak merginos sesers, surinkta dėlionė jai – neįkainojama dovana.

Vienoje feisbuko grupėje, kur žmonės perka ir parduoda augalus ir sėklas, viena moteris siūlė mainais pomidorų daigų už tam tikrų miestų magnetus, norėdama padėti sūnui surinkti dėlionę...

Šiemet skelbiamas naujas „Surink Lietuvą“ šūkis – „Būk lietuvis, surink Lietuvą“. Tikimasi, kad tai „užkabins“ užsienio lietuvius per atostogas pažinti ir rinkti Lietuvą.

Keliautojai šiemet galės įsigyti ne tik miesto magnetukų, bet ir kitų suvenyrų. Prekyboje pasirodė ,,Surink Lietuvą“ marškinėliai su sporto ir laisvalaikio drabužių gamintojo ,,Audimas“ ženklu.

Projektas taip pat kviečia kartu švęsti išskirtiniausias šventes įvairiuose Lietuvos kampeliuose. Feisbuko ,,Surink Lietuvą“ paskyroje kiekvieną mėnesį galima rasti rekomenduojamų šalies miestų ir miestelių renginių kalendorių.

Ukmergiškių inicijuotas „Surink Lietuvą“ projektas pernai buvo pripažintas sėkmingiausia turizmo iniciatyva. Už Lietuvos istorijos ir kultūros įprasminimą jam įteiktas apdovanojimas „Unikali šalis 2018“, o Žemės ūkio konsultavimo tarnyba ir Lietuvos artojų asociacija organizavo renginį, kurio metu pagaminta 100 kvadratinių metrų „Surink Lietuva“ dėlionė siekiant rekordo – sudėti didžiausią dėlionę Lietuvoje.

UŽ inf.


Daugiau: nacionalinė kolekcija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)