Spausdinti šį puslapį

Pasakoja apie naująsias technologijas ir dirbtinį intelektą

Stovyklos organizatoriai Marius Čižiūnas ir Ignas Petronis. Stovyklos organizatoriai Marius Čižiūnas ir Ignas Petronis.

Ukmergėje šiemet vyksta nemažai moksleiviams skirtų vasaros stovyklų. Tarp jų – „Judesio kodas“, „Pasaulio margumas“, „Mano ir gamtos draugystė“, „Menų savaitė“, „Padedu sau augti“, „Teatro savaitė“, „Judrumo savaitė“.

Jos turėtų sudominti menais, pasaulio pažinimu, sportu besidominčius jaunuolius. Šią vasarą mūsų mieste duris atveria ir specializuota stovykla 8–12 klasių mokiniams „Sveikas kodas“. Tai į informacines technologijas (IT) orientuota stovykla. IT – stipriai auganti industrija, kur gaminami robotai, raketos ar dirbtinis intelektas.

„Norime parodyti technologijų galimybes ir įdomų jų kūrimo procesą. Dirbdamas Lietuvos įmonėse bei Jungtinės Karalystės korporacijose sukaupiau patirties, kuria norėčiau pasidalyti. „Sveikas kodas“ – tai galimybė gauti programavimo pagrindus aktyviai leidžiant laiką. Taip pat iš stovyklos kiekvienas mokinys išsineš po „Raspberry Pi“ kompiuterį, kurį pats susiprogramuos vykdyti balso komandas“, – teigia vienas stovyklos organizatorių Marius Čižiūnas.

Prie stovyklos prisijungė Ukmergės rajono savivaldybė ir IT įmonė „Baltic Amadeus“.

Stovyklos komanda taip pat parodys, kaip planuoti savo laiką ir tikslus, moksleiviai turės galimybę išsiaiškinti interneto sudedamąsias dalis, susiprogramuoti balsu valdomą įrenginį. Kūrybingą jaunimą vienijančios asociacijos „Memove“ atstovės surengs dirbtuves jaunimo teisių ir pareigų temomis, vyks diskusijos apie technologijas, robotus ir sveikus gyvenimo įpročius.

Stovyklos organizatoriai: Vilniaus universiteto programų sistemų magistras Marius Čižiūnas, maratonininkas, nekilnojamojo turto ekspertas Ignas Petronis, Vilniaus universiteto studentė Gabija Daunoravičiūtė.

Registruotis į stovyklą galima: https://tinyurl.com/sveikaskodas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)