Spausdinti šį puslapį

Įtaria, kad skambutis – apgaulingas

Į redakciją paskambinęs Romualdas pasakojo neseniai sulaukęs jam įtarimų sukėlusio telefono skambučio.

Laidiniu telefonu moteris skambino jo garbaus amžiaus mamai. Skambinančioji prisistatė esanti iš ligoninės. Sakė, kad teikia pagalbą garbaus amžiaus žmonėms – atvyksta į namus ir nemokamai iš piršto ima kraują tyrimams. Norėjo susitarti, kada galima atvykti.

Tačiau Romualdas pasakojo atsisakęs. Sako, jei reikės, 87 metų mamą pats nuveš į polikliniką.

Vyras svarstė, ar tik čia skambino ne kokie apgavikai. Ateis paskui keliese, gal vienas su kokiu aparačiuku kraują paims, o kitas po kambarius šmirinės, pinigų ieškos.

Romualdas sako anksčiau jau yra sulaukęs ir keistų telefono skambučių, ir įtartinų svečių. Buvo toks su šalmu atėjęs. Sakė – iš vandentiekio. Liepė prisileisti talpas vandens, nes jo tiekimas bus laikinai nutrauktas. Tačiau nei ten jis buvo nutrauktas, nei ką, tad mano – čia sukčius su šalmu ant galvos buvo apsilankęs...

Arba vėl – jau anksčiau taip buvo nutikę – skambino, tikino, kad giminaičiai į avariją pateko. Nuvažiavo pas juos, o tie sveiki, gyvi virtuvėje valgo...

„Gerai, jei dabar tokia kraujo tyrimo paslauga tikra. Tada ačiū jiems, bet gal ir čia kokie apgavikai“, – svarstė mūsų skaitytojas.

Ukmergės ligoninės vyr. gydytojas Rimvydas Civilka patikino, kad iš jų įstaigos į namus kraujo tyrimų imti tikrai niekas nevažiuoja. Nei tokios, nei panašios paslaugos ligoninė neteikia.

Ukmergės PSPC vyr. gydytoja Gitana Čepienė taip pat sakė, kad pagal atskirą programą kraujo tyrimai namuose neimami. Atkreipė dėmesį, kad jei į sunkią negalią turinčio žmogaus namus skambintų jo sveikata besirūpinančio šeimos gydytojo slaugytojas, prisistatytų vardu ir pavarde, pasakytų pareigas.

Jei taip nėra ir žmogui kyla įtarimų, geriau tikslintis, teirautis savo šeimos gydytojo.

Ukmergės PSPC vadovė taip pat užsiminė, kad jų įstaiga yra numačiusi savo pacientus telefono skambučiais raginti dalyvauti profilaktinėse sveikatos patikros programose. Tikisi, kad tai būtų efektyvus būdas paskatinti žmones atvykti į gydymo įstaigą profilaktiškai pasitikrinti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)