Spausdinti šį puslapį

Tvarkomais parkais džiaugiasi ne visi

Siekiama, kad kiekviename mieste atsirastų parkai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Siekiama, kad kiekviename mieste atsirastų parkai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Laikraščio skaitytojas išsakė savo nuomonę apie šalia Ukmergės ligoninės šiuo metu įrenginėjamą šiuolaikišką parką. Jis nemano, kad būtent toks objektas dabar yra pats svarbiausias ir darbai, kurie atliekami, – reikalingi.

„Ten kabelius po žemėm tiesia, bus vandentiekis, apšvietimas, statys tualetus – moderni aplinka. O juk ta vieta buvo landynė, kur renkasi visi „pijokėliai“, apšnerkšta, primėtyta butelių, kitų šiukšlių. Ir – „šuniukų rojus“, nes matom, kaip visi vedžioja ten šunis, kurie atlieka savo reiklaus. Visos pakampės smirda“, – piktinosi vyriškis.

„Ten gi nieko nevyksta... Šis projektas – bereikalingas pinigų ir technikos panaudojimas. Galima ir laukuose kur tvarkyt, palapines statyt, – ironizavo pašnekovas. – Parkas niekam nenusikaltęs, bet kam gesint krosnį, jei jau namas dega? Ukmergėje yra daug vietų, kur tvarkymo darbai tikrai reikalingesni.“

Ukmergiškis teiravosi, kokiu tikslu įgyvendinamas šis projektas.

Rajono meras Rolandas Janickas įsitikinęs, kad parkai miestuose yra būtini. „Ligoninės parkui iš ES fondų skiriamos lėšos yra tikslinės – tik viešųjų erdvių sutvarkymui. Siekiama, kad kiekviename mieste maždaug 15 minučių ėjimo pėsčiomis atstumu atsirastų parkai – šiuolaikiškai sutvarkytos poilsio erdvės gyventojams, kur jie galėtų gerai praleisti laiką, atsikvėpti nuo darbų ir kitų reikalų“, – teigė jis.

Anot mero, Dukstynos mikrorajone toks parkas atsiras šalia ligoninės, Pramonės mikrorajone – buvusio karinio miestelio teritorijoje. Centre bus sutvarkytas Pilies parkas bei skveras prie turgavietės, o Užupyje tvarkoma erdvė prie paminklo „Vilkmergė“.

„Prie ligoninės esančiu parku galės naudotis ir jos pacientai ar jų lankytojai. Tuo labai džiaugiasi Ukmergės ligoninės vadovybė“, – sakė R. Janickas.

Projekto „Visuomeninės parko teritorijos infrastruktūros Ukmergės mieste, Vytauto g. 105 ir Anykščių skg. 4, statyba“ užsakovas – rajono savivaldybė, rangovas – UAB „Revestus“. Pasak savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialisto Tado Balžeko, sutartis buvo sudaryta pernai birželį. Darbai prasidėjo šiemet kovą, sutartyje numatyta jų pabaiga – 2020 04 19.

Projekto kaina – 1 258 072,94 Eur su PVM, jis finansuojamas ES pinigais bei savivaldybės biudžeto lėšomis.

Apie 54 794 kv. m ploto parke buvo numatyti šie darbai: sklypų išvalymas nuo menkaverčių medžių ir krūmų, esamų medžių genėjimas, vandens telkinių pakrančių tvarkymas ir stiprinimas. Planuojama įrengti dvi automobilių stovėjimo aikšteles, pėsčiųjų ir dviračių taką palei Anykščių skg., fontaną, vaikų žaidimų aikštelę.

Teritorijoje rekonstruojami esami takai ir įrengiami nauji trinkelių ir skaldos dangos pėsčiųjų takai, atsiras viešasis tualetas, bus gėlynų, suoliukų, pavėsinių. Taip pat, T. Balžeko teigimu, numatyta įrengti teritorijos apšvietimo ir vaizdo stebėjimo sistemas, bus įrengti vandentiekio tinklai gėlynų laistymui ir fontanui, lietaus vandens surinkimo nuo automobilių stovėjimo aikštelių sistema.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)