Spausdinti šį puslapį

Vietoje geltonų linijų – aikštelės

Ukmergės PGT nuotr. Ukmergės PGT nuotr.

Skaitytoja į redakciją paskambino, perskaičiusi laikraštyje neseniai išspausdintą publikaciją apie specialiųjų tarnybų rūpesčius patenkant į daugiabučių kiemus.

Į juos dėl pristatytų automobilių neretai sunku privažiuoti ugniagesiams, greitajai medicinos pagalbai.

Moteris pastebi, kad tai – kone visų Ukmergės daugiabučių problema. Ji teiraujasi, ar, pavyzdžiui, nebūtų įmanoma kiekviename kieme nubrėžti geltonas linijas.

„Prie jų būtų leidžiama stovėti tik šioms tarnyboms – niekas kitas negalėtų palikti savo automobilių. Argi negalima ant kiekvieno šaligatvio prie namo įėjimo tam tikro atstumo pažymėti geltonai?“ – klausia skaitytoja.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Dainiaus Vyšniausko manymu, kiemus reikėtų tvarkyti kitaip.

„Jei tai būtų įmanoma, būtų idealu. Tačiau visi kiemai yra skirtingi ir daugumoje jų, nupiešus geltoną liniją šalia namo, nebeliktų vietos automobiliams. Tad kiekvieną kiemą reikėtų vertinti individualiai“, – svarsto jis.

„Manau, kad tik gyventojų ir rajono savivaldybės bendru darbu įmanoma susitvarkyti daugiabučių kiemus taip, kad pastačius automobilius jie netrukdytų nei patiems gyventojams, nei specialiosioms tarnyboms“, – sakė viršininkas.

Savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus su gyventojos pasiūlymu sutinka iš dalies. „Pažymėti galima, tačiau išliks problema, kaip iki tokių vietų privažiuoti per kitus kiemus. Šiuo klausimu diskutavome. Mūsų mintis buvo numatyti tam tikras vietas (aikšteles) gaisriniams automobiliams sustoti daugiabučių mikrorajonuose. Iki tokių vietų „gaisrinėms“ privažiavimas būtų numatytas arba per kiemus, kurie platesni, arba per pievas“, – aiškino vedėjas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)