Spausdinti šį puslapį

Jei ramybę drumsčia šunys

Ką daryti, jeigu daugiabutyje laikomi šunys ištisai loja ir trikdo gyventojų ramybę? Panašios problemos kankina ne vieną daugiabučio gyventoją.

Tokio ukmergiškio klausimo neseniai savo svetainėje sulaukė rajono savivaldybė.

Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus primena, kad gyvūnų laikytojų pareigas reglamentuoja Gyvūnų laikymo Ukmergės rajono savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklės.

Atsakomybės už jų pažeidimą numatytos Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnyje (Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimas).

Teisė tirti tokio pobūdžio nusižengimus suteikta tiek policijos, tiek savivaldybės administracijos pareigūnams.

„Taigi, jei daugiabutyje laikomi šunys trikdo gyventojų ramybę, darbo valandomis apie tai turėtumėte pranešti policijai telefonu 112 – Skubios pagalbos tarnybų telefonu, savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriui (tel. 60351) arba Ukmergės miesto seniūnijai (tel. 63483). Ne darbo valandomis – tik policijai“, – informuoja skyriaus vedėjas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)