Spausdinti šį puslapį

Rūkantys moksleiviai – nebaudžiami

Rūkantys moksleiviai problema – jau daug metų. Rūkantys moksleiviai problema – jau daug metų.

Prasidėjus mokslo metams vėl įprastas vaizdas kiek tolėliau nuo mokyklų – susibūrę rūkantys moksleiviai. Apie šią bėdą vėl priminė šalia miesto gimnazijų gyvenantys žmonės, kurie tampa nuolatiniais tokių vaizdų liudininkais. Parūkyti gimnazistai kasdien buriasi po jų langais daugiabučių kiemuose, rytais ir per pertraukas jų čia ypač daug.

Gyventojai viliasi policijos pagalbos, ir savo pastebėjimus vienas iš jų išsakė laiške redakcijai.

„Rugsėjo pradžia, prie perėjų rytais budi policijos pareigūnai, saugo į mokyklas einančius vaikus. Malonu, kad į juos šitaip kreipiamas dėmesys. O visai netoli pareigūnų, vos už kelių žingsnių, – į namo kiemą sulindę pulkas gimnazistų, „paskendusių“ cigarečių dūmuose. „Stiprinasi“ prieš pamokas. Rūko ir elektronines cigaretes, nes uždūmytas visas kiemas.

Ar pareigūnams nekyla noras prieš pamokas, kai budi Vytauto g. sankryžoje prie bibliotekos, praeiti pro čia esančių daugiabučių kiemus ir patikrinti, ką veikia nepilnamečiai? O gal tai neįeina į jų pareigas? O gal tai ir nėra koks nors nusižengimas?

Ši problema – metai iš metų. Čia gyvenantys žmonės juokauja, kad vasarą, kai atostogos, pailsi nuo rūkančio jaunimo, o rudens nelaukia, nes vėl po langais susirinks „smilkstantys“ ir triukšmą keliantys vaikinai ir merginos. Vyresni gyventojai pasakyti pastabą jiems bijo, nes žino, kokių žodžių gali sulaukti atgal. Bet vis tiek visada viliamės pareigūnų pagalbos. Gal jie atkreiptų į tai dėmesį“.

Pasak Ukmergės rajono policijos komisariato atstovės spaudai Astos Krogertienės, mokyklų prieigose ir daugiabučių kiemuose rūkantys moksleiviai problema – jau daug metų, gyventojai dėl to skundžiasi nuolatos. „Sprendžiant šią problemą, kai kur yra aktyviai įsitraukę ir pedagogai. Mokyklų administracijų vadovai už tokį elgesį netgi gali bausti. Kai kurios miesto mokyklos su tuo tvarkosi ypač šauniai“, – teigė ji.

Tačiau, sako, tai neturėtų būti vien tik mokyklos ar policijos pareigūnų rūpestis: „Ir tėvai turėtų dirbti šiuo klausimu, nes tai pirmiausia – šeimos problema.“

Pašnekovės teigimu, policijos rūpesčiu bus vykdoma priemonė dėl nepilnamečių asmenų rūkymo. Deja, susidaro paradoksali situacija: „Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad rūkyti, vartoti tabako gaminius draudžiama asmenims iki 18 metų. Kai policininkai prisistato ir nori patikrinti rūkančius jaunuolius, jie pateikia dokumentus, kad yra pilnamečiai – sulaukę aštuoniolikos. Tada jie kaip ir nebaudžiami...“

Policija, sako A. Krogertienė, šių problemų neišspręs: „Tai turėtų būti aktualu visai bendruomenei, nes policininkų visur nepristatysi.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)