Spausdinti šį puslapį

Apdovanojimai įteikti ir pareigūnams, ir piliečiams

Ukmergės policijos komisariato kolektyvas. Dainiaus Vyto nuotr. Ukmergės policijos komisariato kolektyvas. Dainiaus Vyto nuotr.

Spalio 2-ąją policija minėjo savo profesinę šventę – Angelų sargų dieną. Ta proga Ukmergės rajono policijos komisariato kolektyvas surengė minėjimą ir neįprastą fotosesiją – fotografas Dainius Vytas pareigūnus fotografavo ant pėsčiųjų viaduko autostradoje.

Tradiciškai tądien aplankyti tarnybos metu amžino poilsio atgulusių kolegų kapai. Švč. Trejybės bažnyčioje aukotos šv. Mišios už rajono policijos darbuotojus, veteranus, policijos rėmėjus, visų artimuosius.

Policijos komisariato salėje vyko šventinis susirinkimas, kurį muzikiniu sveikinimu pradėjo Dukstynos pagrindinės mokyklos muzikos mokytoja Vilma Retienė, akompanavo Ukmergės meno mokyklos mokytoja Daina Kriaučiūnienė.

Šventėje dalyvavo gausus būrys svečių: rajono vadovai, prokuratūros, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, rajono priešgaisrinės tarnybos vadovai, policijos veteranai, kiti svečiai.

Susirinkusiuosius pasveikino rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas.

Išskirtinis šventės momentas – apdovanojimų ceremonija.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu apdovanoti: Pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ – komisaras Virgilijus Komičius; Antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ – viršila Aurimas Kostikas.

Vardinės dovanos – angelų statulėlės – įteiktos komisarui Tomui Zimbliui, komisarui inspektoriui Aliui Rasimavičiui, inspektorei Aušrai Čiapienei, inspektoriui Osvaldui Novikui, komisarei Daivai Šatienei.

Graži tradicija Ukmergėje Angelų sargų dieną – padėkos už pilietiškumą. Šiemet jau aštuntą kartą gyventojai apdovanoti už pilietiškus poelgius. Išrinktos septynios istorijos.

Išgelbėti mažyliai

Karštą vasaros dieną automobilių aikštelėje automobilyje užsitrenkė du vaikai – trejų ir metukų amžiaus mažyliai.

Atvykus policijai aikštelėje buvo susirinkusi žmonių minia, kai kurie bandė daužti langą, bet nepavyko. Vaikai mašinoje buvo jau apie pusvalandį. Prieš daužiant langą policijos pareigūnai pabandė iškviesti raktų meistrą Gerimantą Bareikį.

Savaitgalį metęs savo darbus po keliolikos minučių jis jau buvo įvykio vietoje. Automobilį atidarė per porą minučių. Už paslaugą pinigų atsisakė.  

Aišku, galima buvo kirviu iškapoti langą, bet garsas ir smūgis būtų siaubingai išgąsdinęs ir taip jau verkiančius mažylius.

Sustabdė vairuotoją

Birželio 30 d. prie Mateikiškių tvenkinio Lauras Gasiūnas, jaunoji policijos rėmėja Adelė Varnaitė ir policijos rėmėjas Tautvydas Šikšnys pastebėjo važiuojantį automobilį. Mašina vėliau užklimpo.

Išlipęs vairuotojas priėjo ir prašė padėti ištraukti automobilį, tačiau sukėlė įtarimą – buvo neblaivus. Automobilį ištraukė netoliese buvęs traktorius. Tada vairuotojas sėdo prie vairo ir nuvažiavo. Jaunimas paskambino telefonu 112, pranešė apie įvykį, o patys sekė iš paskos girto vairuotojo. Operacija baigėsi sėkmingai – vairuotojas buvo sulaikytas.

Apie tarnybą galvojo ir svečiuose

Liepos 27-osios vakarą svečiuodamasis Bugenių gatvėje vyriausiasis patrulis Vaidotas Prėnys išgirdo didžiuliu greičiu važiuojantį automobilį. Išėjęs į gatvę pamatė raudoną automobilį, kuris greitai važiuodamas ima staigiai stabdyti, užblokuodamas ratus. Paskui vėl ima didinti greitį.

Vaidas sėdo į savo automobilį ir pradėjo sekti pažeidėją bei apie įvykį pranešė kolegoms.

Chuliganas sustojo Pavasario gatvės namo kieme, kur tarp keleto stovėjusių vaikinų Vaidas jį atpažino. Vairuotojas buvo neblaivus, be to, neturi vairuotojo pažymėjimo – jis paimtas už anksčiau padarytus pažeidimus.

Vyriausioji tyrėja D. Šatienė  rugsėjo 25-osios vakarą Šešuolių seniūnijoje Liaušių kaime sulaikė neblaivų vairuotoją, vairuojanti automobilį „Opel Astra“.

Nenorėjo viešintis

Pavardės nenorėjo skelbti Greta, kovo 9 d. pro langą pastebėjusi neblaivią moterį, sėdinčią ant laiptelių Vytauto gatvėje.

Prie moters priėjęs vyras paėmė jos rankinę, krepšį, apžiūrėjo, ar neužsidėjusi papuošalų. Vyriškis su daiktais pasišalino, palikdamas girtą moterį gulėti. Gretai kilo įtarimas, kad vyras tiesiog vagis. Ji tuoj pranešė policijai. Netrukus atvykę pareigūnai sulaikė įtariamąjį – 49-erių metų vyrą, kuris ne kartą teistas. Asmuo buvo nubaustas 60 parų arešto.

Pavardės nenorėjęs skelbti Mantas rugpjūčio 24-osios naktį grįžo į namus ir išlipęs iš savo automobilio užgirdo bumbtelėjimą. Jis pastebėjo, kad automobilių aikštelėje automobilis „Opel Zefira“ atsitrenkė į kitą stovėjusį automobilį, šis pastūmė dar vieną šalia stovėjusią mašiną.

„Opelį“ vairavusi moteris dar bandė važiuoti atbulomis, paskui vėl į priekį. Pastebėjęs, kad ji neblaivi, vyras paskambino bendruoju pagalbos telefonu. Neleido pasišalinti vairuotojai iš įvykio vietos, kol neatvyko policijos pareigūnai. Vairuotojai buvo nustatytas 2,33 prom. girtumas.

Užpulta mergina

Rugpjūčio 30 d. apie 15.40 val. Kareivinių g., netoli pėsčiųjų tilto per Šventąją, buvo užpulta mergina. Nepažįstamas vyras prie 23 metų merginos pribėgęs iš už nugaros čiupo ją už plaukų ir ėmė stipriai tempti link tilto.

Netoli buvęs Anykščiuose gyvenantis Gintaras Šilaika išgąsdino užpuoliką, tad šis paleido merginą ir paspruko.

Gintaras operatyviai pranešė apie nusikaltimą bendruoju pagalbos telefonu, o į įvykio vietą atvykusiems pareigūnams pavyko bėglį surasti. Paaiškėjo, kad tai Ukmergės gyventojas, neseniai grįžęs iš įkalinimo įstaigos, kur atliko bausmę, skirtą už nepilnametės išžaginimą. 35-erių metų vyrui teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą. Baudžiamąją bylą dėl bandymo apiplėšti šiuo metu tiria Vilniaus aps. VPK specializuotas padalinys.

Visų šių istorijų dalyviams įteiktos padėkos ir suvenyrinės dovanos.

Taip pat apdovanoti komisariato draugai ir bičiuliai, su kuriais vykdytos bendros veiklos.

Policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanotas komisaras Virgilijus Komičius

Rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas ir Policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanotas viršila Aurimas Kostikas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)