Spausdinti šį puslapį

Mokėsi prasmingo laisvalaikio organizavimo

Susirinko gausus būrys. Susirinko gausus būrys.

Dažniausia mažesnių miestelių jaunimo įvardijama problema: nėra ką veikti laisvalaikiu. Bet ar iš tiesų trūksta veiklos? O gal tiesiog idėjų, iniciatyvos?

„Prasmingo laisvalaikio organizavimo reikia mokytis. Išdrįsti įvardyti savo idėjas garsiai. Nebijoti skeptikų kritikos, pasitelkti bendraamžius ir „nezombėti“, o veikti“, – įsitikinusios Ukmergės jaunimo laisvalaikio centro darbuotojos Vytautė Rinkevičiūtė ir Ingrida Pociūtė.

Vykdant „Senas stogas – nauji batai“ programą, centras pakvietė svečių iš kitų rajonų atvykti ir „nezombėti“ drauge.

Atvyko jaunimas iš Panevėžio, Rokiškio, Molėtų, Širvintų, Kupiškio.

Po centro direktorės Daivos Pranskevičienės sveikinimo dalyviai buvo pakviesti įveikti užduotis. Jaunimas diskutavo atskirose darbo grupėse, dalijosi renginių idėjomis, planavo, kaip juos suorganizuoti, ką pakviesti, kaip gauti lėšų bei viešinti savo renginius.

Dalyviai aptarinėjo, kokių veiklų ir renginių trūksta jų mieste, pristatė savo renginių idėjas bei jų realizavimo būdus.

Jauni žmonės susipažino vieni su kitais, kartu gaminosi vakarienę, žaidė stalo žaidimus, žiūrėjo filmus, šoko diskotekoje bei kartu su vadovais praleido naktį centre.

Antrą „Nezombėk“ dieną pliaupęs lietus sutrukdė svečiams susipažinti su Ukmergės pramogomis klausantis „dainuojančių“ balandžių ar „kalbančių“ skulptūrų, tad jaunuoliai apsilankė „Pramogų korporacijoje“. Čia komandos varžėsi lazerių labirintuose ir išbandė jėgas laipiodami siena.

„Jaunimui tikrai aktualu, kaip galima prasmingai organizuotis savo laisvalaikį, įdomu, kas vyksta ne tik jų mieste, bet kuo užsiima ir kitų miestų jaunimas“, – sako Jaunimo laisvalaikio centro darbuotojos V. Rinkevičiūtė ir I. Pociūtė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)