Po gaisro prikelta naujam gyvenimui

Jakutiškiuose suremontuota šią vasarą gaisro nuniokota Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo parduotuvė.

Atstatyti ją pavyko lygiai per tris mėnesius.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė sako, kad per keliolika pastarųjų metų tai pirmas atvejis, kai tenka ne atlikti tiesiog patalpų remontą, o parduotuvę naujam gyvenimui kelti po gaisro. O tai – gana specifinė užduotis, mat patalpas po gaisro tenka vaduoti ne tik nuo suodžių, degėsių, bet ir nuo įsigėrusių kvapų.

Priminsime, kad gaisras Jakutiškių parduotuvėje įvyko šiemet birželio 9 dieną. Laiku pastebėjus, liepsnos nuniokojo tik patalpų vidų – išorė liko sveika.

Tačiau vis tiek žala buvo didžiulė, mat sudegė ar aprūko visi daiktai ir visos lentynose gulėjusios bei sandėlyje buvusios prekės.

Kooperatyvo vadovė pasakojo, kad po nelaimės remonto darbų ėmėsi seni jų įmonės bičiuliai UAB „Baltukmės statyba“. Pirmiausiai patalpas dezinfekavo, pašalino dūmų kvapą. Vėliau įrengė naują vėdinimo sistemą, o sienas, lubas, grindis naujai perdažė ir apkalė.

94 kvadratinių metrų ploto parduotuvėje naujai įrengtos sandėliavimo patalpos, sanitarinis mazgas, keistos durys, signalizacija, ir, be abejo, – naujas elektros įvadas.

Paaiškėjo, kad elektros svyravimai buvo pagrindinė gaisro priežastis. Kad būtų užkirstas kelias panašioms nelaimėms, po šio įvykio, pasak direktorės, įmonėje buvo atlikta visų parduotuvių elektros įvadų inventorizacija.

Pasakojo, kad labai daug prie šios parduotuvės prikėlimo naujam gyvenimui prisidėjo jų įmonės darbuotojai. Už tai jiems nuoširdžiai dėkinga. Taip pat ir „Lietuvos draudimui“, ištyrusiam įvykį ir padengusiam remontui reikalingas išlaidas.

Nuo gaisro iki remonto pabaigtuvių praėjo lygiai trys mėnesiai. A. Andrikonienė per tą laiką sulaukė ne vieno gyventojo klausimo, ar tikrai parduotuvė bus atstatyta. „Vadinasi, esame žmonėms tikrai reikalingi“, – sako vadovė.

Šiuo metu Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvas rajone turi 37 parduotuves. Įmonėje iš viso dirba 195 darbuotojai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų