Spausdinti šį puslapį

Lyduokių bažnyčia adventą pasitiks atnaujintu fasadu

Lyduokių Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios renovacija pradėta pernai.D.Vyto nuotr. Lyduokių Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios renovacija pradėta pernai.D.Vyto nuotr.

Nors oro sąlygos nelabai leidžia – jau dažniau lyja, Lyduokių parapija tikisi, jog jų bažnyčios fasado remonto darbai iki lapkričio pabaigos bus baigti ir adventą ji pasitiks išgražėjusi.

Lyduokių Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios renovacija pradėta pernai. Tai – didelis projektas, kuriam įgyvendinti prireikė ne vienų metų. Pernai buvo pakeistas bažnyčios ir varpinės stogas, nutiesti nauji lietvamzdžiai, šįmet ištinkuota ir nudažyta dalis bažnyčios sienų. Dar liko nepakeisti langai ir durys, neremontuoti pamatai, šventoriaus tvora, šventoriuje stovinti koplytėlė. Šie darbai tikriausiai bus atidėti kitai vasarai.

Lyduokių parapijos tikintieji viliasi, jog kitą vasarą bus pradėti ir bažnyčios vidaus remonto darbai. „Vidinė elektros instaliacija nekeista nuo neatmenamų laikų“, – apie bažnyčios remonto būtinybę kalbėjo Lyduokių bendruomenės pirmininkė Auksė Pusvaškienė.

Lyduokių Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčia yra respublikinės reikšmės kultūros paminklas, įrašytas į valstybės saugomų objektų sąrašą, tad jos renovacija pagal Lietuvos Respublikos ir Šventojo Sosto sutartį remiama valstybės.

Kaip sakė Lyduokių bendruomenės ir bažnyčios pastoracinės tarybos narė A. Pusvaškienė, stogo remontui ji jau skyrė apie 80 tūkst. eurų. Dar po 10 tūkst. eurų iš savo biudžeto Lyduokių bažnyčios remontui pernai ir šįmet skyrė Ukmergės rajono savivaldybė.

Nemažai lėšų surinko ir pati Lyduokių tikinčiųjų bendruomenė bei jos rėmėjai. „Pernai – 35 tūkst. eurų, šįmet turime jau pusę šios sumos“, – džiaugėsi jos pirmininkė.

Lyduokių bažnyčios remonto darbus vykdo UAB „ Bramer“, juos prižiūri VĮ „Lietuvos paminklai“.

Jos samdomi techninės statybos priežiūros specialistai neseniai atliko bažnyčios varpinės stogo dangos darbų vertinimą.

Barokinė bažnyčia Lyduokiuose buvo pastatyta 1623 metais. Joje be architektūros yra į kultūros vertybių registrą įrašytų dailės kūrinių. Vieni reikšmingiausių – 18 amžiaus molbertinės tapybos paveikslai „Puota Emause“ bei „Marijos ėmimas į dangų“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)