Spausdinti šį puslapį

Vaikus ragino draugauti su obuoliu

Organizuotoje šventėje vyko daug žaidimų ir estafečių. Organizuotoje šventėje vyko daug žaidimų ir estafečių.

Skatinant vaikus valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių Ukmergės vaikų lopšelyje-darželyje „Vaikystė“ buvo vykdomas dviejų savaičių projektas ,,Draugaujam su obuoliu“.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė vedė pamokėles apie obuolio naudą sveikatai. Vaikai sužinojo, kad obuolius valgyti daug sveikiau su odele, nes vitaminai yra kuo arčiau odelės. Būtina valgyti įvairių spalvų obuolius.

Obuolys puikus užkandis, jame gausu skaidulų, kurios suteikia sotumo pojūtį, naudingas virškinamojo trakto veiklai.

Vaikai lenkė pirštus skaičiuodami, kiek obuolys turi vitaminų. Tai ir A, B2, B6, C, E PP, K... Obuoliuose yra ir junginių, kurie sunaikina bakterijas, juos valgant masažuojamos dantenos, dezinfekuojama burna.

Vaikai turėjo galimybę paskanauti įvairių gaminių iš obuolių: obuolienės, džiovintų obuoliukų, obuolių sūrio, sulčių...

Veiklų metu tyrinėjo obuolio dalis, skaičiavo ir vardijo jas, pastebėjo, kad obuolys neskęsta vandenyje, nes turi oro.

Muzikos mokytoja Milda Namikienė kartu su Vida Peldžiene suorganizavo ,,Obuoliukų šventę“, vyko smagi fotosesija, daug žaidimų, estafečių. Kuri greičiau nulups obuolį arba šaukšte laikydama jį apibėgs ratą, tarpusavyje rungėsi net auklėtojos.

„Šventės pabaigoje vaikai buvo apdovanoti obuoliais, kuriuos parūpino darželio virėjos“, – pasakojo visuomenės sveikatos priežiūros specialistė V. Peldžienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)