Atliekant kapitalinio remonto darbus reikalingas projektas

Ukmergiškė teiraujasi, ar turi teisę daugiabučio namo kaimynai,  atlikdami savo buto kapitalinį remontą, keisdami vonios, tualeto erdves, griauti sienas. Ar tam reikalingi leidimai.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija primena, kad kai daugiabučiame gyvenamajame name planuojama atlikti remonto darbus, pirmiausia reikia nustatyti statybos rūšį, išsiaiškinti, ar planuojami darbai bus priskirti kapitalinio ar paprastojo remonto darbams.

Ar daugiabučio gyvenamojo namo siena, kita konstrukcija yra statinio laikančioji ar nelaikančioji konstrukcija, gali spręsti tik projektuotojai arba statinio ekspertai.

Taip pat reikia, žinoti, kokiai statinių kategorijai (ypatingųjų ar neypatingųjų) daugiabutis gyvenamasis namas priskiriamas.

Tačiau pažymima, kad visais atvejais atliekant kapitalinio remonto darbus daugiabučiame gyvenamajame name reikalingas kapitalinio remonto projektas.

Jei daugiabutis gyvenamasis namas yra ypatingasis statinys, kapitalinio remonto projekto ekspertizė yra visada privaloma. Jei daugiabutis yra neypatingasis statinys, tai kapitalinio remonto projekto ekspertizė taip pat yra privaloma, išskyrus tuos atvejus, kai statybą leidžiantį dokumentą reikia gauti tik dėl to, kad kapitalinio remonto darbais yra keičiama neypatingojo daugiabučio, esančio kultūros paveldo objekto teritorijoje arba kultūros paveldo vietovėje, išvaizda.

Leidimas atlikti paprastąjį remontą privalomas ypatingojo ir neypatingojo daugiabučio gyvenamojo namo paprastajam remontui, atliekamam mieste, konservacinės apsaugos prioriteto ar kompleksinėje saugomoje teritorijoje, kultūros paveldo objekto teritorijoje, kultūros paveldo vietovėje, kai keičiama pastato išvaizda; kai atliekant šių pastatų paprastąjį remontą įrengiamos, pertvarkomos, išmontuojamos pastato dujų, šildymo ar elektros bendrosios inžinerinės sistemos; kai atliekant paprastąjį remontą keičiama daugiabučio gyvenamojo namo ar jų patalpų naudojimo paskirtis.

Jei paprastojo remonto darbai nepatenka į šiuos atvejus, tai statybą leidžiančio dokumento tokio pastato paprastojo remonto darbams nereikia. Paprastojo remonto atveju projektą privaloma parengti tik tais atvejais, kai privaloma gauti statybą leidžiantį dokumentą statinio paprastojo remonto darbams.

Statybos inspekcija taip pat primena – jei atliekant daugiabučio gyvenamojo namo kapitalinį ar paprastąjį remontą statybos darbai bus susiję su bendro naudojimo objektais, tai reikės gauti butų ir kitų patalpų savininkų protokolinį sprendimą.

Atitinkamus statinio projektus kapitalinio remonto ar paprastojo remonto atlikimui rengia statinio projektuotojai, turintys teisę užsiimti šia veikla.

Statybą leidžiančius dokumentus daugiabučio gyvenamojo namo kapitalinio remonto ar paprastojo remonto atlikimui išduoda savivaldybių administracijos.


Daugiau: oro valytuvas

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Alvydas 2023-02-08 20:53
PIRMA-privalote skirti kas yra kapitalinis ir kas yra paprastas remontas;ANTRA-privalote išmanyti normatyvinius dokumentus! NES...STATYBOS TECHNINIS REGLAMENTAS netaikomas : 3.1.nesudėtingam statiniui ir statinio paprastam remontui,kai statinio projektas neprvalomas;
Ačiū
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų