Ukmergės moksleiviai pristatė vienetinius drabužius augintiniams, kuriuos noriai pirko vilniečiai

Šį savaitgalį Vilniuje vyko jaunųjų bendrovių mugė, kurioje savo verslo idėją pristatė ir Ukmergės miesto moksleivių grupė – jie atvežė vienetinių rankų darbo drabužių augintiniams. Vis daugiau šalyje kalbant apie jaunimo verslumą ir finansinį raštingumą, iniciatyvūs moksleiviai turi visas galimybes ne tik generuoti verslo idėjas, bet jas ir įgyvendinti bei uždirbti savo pirmąsias pajamas.

Ukmergės A. Smetonos gimnazija yra prisijungusi prie „Lietuvos Junior Achievement“ programos, kurios organizuojamos veiklos kasmet sujungia apie 20 000 mokinių iš daugiau nei 350 mokyklų visoje šalyje. Verslo pagrindų jaunimą moko mokytojai, o į veiklą, kaip mentoriai kasmet įsitraukia daugiau nei 150 verslo savanorių. Šiemet verslo lyderių komandoje ir didžiausios ne gyvybės draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ vadovai.

Moksleivių finansinis ir ekonominis raštingumas

Visus metus moksleiviai, dalyvaujantys programoje, kuria savo verslą. Viskas prasideda nuo idėjos generavimo, tuomet persikelia į bendrovės steigimą, veiklos vystymą, produkto įvedimą į rinką ir realius pardavimus. „Kalėdinė eXpo 2019“ – tai renginys, kuriame jaunosios bendrovės pristatė ir pardavinėjo savo produkciją. Jų idėjas vertino ir patarimus dalino verslo atstovų komisija.

„Gimnazistų sukurta bendrovė „Linksmosios letenėlės“ mugėje pristatė savo verslo idėją – mokiniai kuria ir siuva iš padėvėtų drabužių vienetinius rankų darbo drabužius, kurie skirti augintiniams. Iš šio verslo siekiama ne tik pelno, bet ir kuriamas socialinės atsakomybės modelis – nuo gauto pelno dalis pajamų atiteks beglobių augintinių organizacijai.

Ypač šaltuoju metų laiku ši idėja labai aktuali kačių ir šunų šeimininkams, todėl pelno moksleivės tikrai tikėjosi gauti. Asmeniškai aš labai džiaugiuosi šia mugės idėja, nes ji suteikia galimybę patobulinti verslumo ir komunikavimo įgūdžius, pajausti konkurenciją ir įsivertinti savo vystomo verslo idėją.“, – apie įvykusį renginį ir verslo idėją pasakoja Ukmergės A. Smetonos gimnazijos mokytoja Monika Gitaitienė.

„Lietuvos Junior Achievement“ tinklas skatina finansinį ir ekonominį moksleivių raštingumą, verslumą ir pasiruošimą darbo rinkai. Svarbiausia, kad mokiniai atrastų sąsajas tarp to, ko išmoksta mokykloje, ir galėtų žinias pritaikyti gyvenime.

Verslo lyderių dėmesys jaunajai kartai

Programa nėra tik verslo simuliacija – miesto moksleiviai įgauna realios verslo kūrimo patirties ir prie to prisideda ne tik mokytojai, bet ir mentoriai iš didžiausių šalies bendrovių.

Įmonės savanoriškai prisideda prie iniciatyvos ir žengia didelį žingsnį, siekdamos būti arčiau moksleivių ir norėdamos pasidalinti savo turima patirtimi.

„Neabejoju, kad mūsų, kaip verslo atstovų, dėmesys moksleiviams yra labai svarbus. Finansiškai raštingas ir verslus jaunimas yra mūsų ateities karta, kuria privalome rūpintis ir perduoti savo patirtį. Girdėdami jaunų žmonių idėjas, tikėdami jų potencialu ir gerbdami kūrybiškumą bei svajones, galime padėti augti ir tobulėti. Mano tikslas būti jaunimui stipriu partneriu, kuris pataria, motyvuoja ir suteikia pasitikėjimo“, – pasakoja „Lietuvos draudimo“ mentorius Ukmergėje, skyriaus vadovas Rolanas Blėdis.

Gruodžio mėnuo pasižymi ne tik šventiniu laikotarpiu, bet ir renginių, mugių gausa. Vis dėlto renginiai gali būti ne tik pramoginiai, bet ir susiję su ugdymu, motyvacija, naujomis idėjomis. Būtent toks renginys kasmet ir vyksta sostinėje, kuriame šiemet sėkmingai savo rankų darbo rūbus augintiniams realizavo Ukmergės moksleiviai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-1 # Mindaugas 2019-12-11 21:15
Šaunuolės , didelės sekmės
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų