Spausdinti šį puslapį

Filmavimams pasirinko Taujėnų dvarą

Taujėnų dvaras kelioms dienoms buvo neatpažįstamai pasikeitęs. Praėjusią savaitę dvi dienas jame vyko filmavimo darbai. Dvaro erdves filmavimui pasirinko švedų serialo kūrėjai – prodiuserinė kompanija „Ahil“.

Dvaro administratorė Aistė Žemaitė pasakojo, kad serialo scenos buvo filmuotos keturiose dvaro menėse. Taip pat ir pagrindinėje, didžiausioje.

Čia filmuota masinė scena vaizduojant didelę šventę. Kitos dvaro erdvės kūrėjų panaudotos kaip grimo, persirengimo ir kitiems poreikiams reikalingi kambariai.

Kadangi vaizduota šventė, neapseita ir be fejerverkų, taigi veiksmas buvo persikėlęs ir į lauką.

Filmavimai vyko dvi dienas – pirmadienį ir antradienį.

Apie ką serialas bei kitų detalių, dvaro šeimininkai atskleisti negali – tai konfidencialūs dalykai: kol filmavimai nebaigti, apie tai kalbėti negalima. Tik užsiminė, kad veiksmas vyksta ne senovėje, o dabartiniais laikais.

Pasak administratorės, dvaro patalpos filmuojant buvo neatpažįstamai pakeistos – kūrėjai atsivežė savo baldus, užuolaidas, šviestuvus, daugybę gėlių, interjero detalių.

Gal masinėse scenose prisireikė ir vietinių žmonių pagalbos? Pasirodo, tikrai ne – jose vaidino lietuviai, bet ne taujėniškiai.

A.Žemaitė pasakojo, kad Taujėnų dvare tai tikrai ne pirmas filmavimas. Šią vietą mielai renkasi reklamų bei kitų trumpų darbų kūrėjai.

Dvaro aplinka naudota ir lietuviškame kine. Būtent čia filmuotas A. Puipos filmas „Edeno sodas“.

Tačiau pašnekovė neslepia, kad didžiausią įspūdį paliko būtent praėjusios savaitės darbai. Nepaprastai įdomu buvo stebėti šitaip pasikeitusią dvaro aplinką.

Administratorė sakė, kad specialiai savo erdvių filmavimui dvaras nereklamuoja, tačiau vis tiek tokių užsakymų neretai sulaukia.

Vis tik patys dažniausi dvaro lankytojai – tiesiog pasigrožėti čionykšte aplinka ar pavakarieniauti atvykstantys žmonės. Nors jau ne pirmus metus apsilankymas dvaro parke vasarą yra mokamas, lankytojų nedidelis mokestis neatbaido.

Gausu dvare ir kultūrinių renginių. Metai tradiciškai baigsis koncertais – gruodžio 26 d. čia koncertuos „Liepsnojantys ritmai“, o gruodžio 31-osios vakarą – šventinis Naujųjų metų sutikimas su grupe „Dar“.  

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)