Spausdinti šį puslapį

Jeigu negelbės raginimai, skirs baudas

Prašėte, kad jūsų kaime, gyvenvietėje, gatvėje būtų įrengti centralizuoti geriamojo vandens bei nuotekų surinkimo tinklai? Tuomet įgijote ir pareigą prie jų prijungti savo būsto komunikacijos tinklus. Kitaip galite sulaukti įspėjimų ir netgi baudų.

Tokią žinią seniūnams, seniūnaičiams bei bendruomenių atstovams paskelbė vandentvarkos projektus rajone įgyvendinanti bendrovė „Ukmergės vandenys“.

„Kaip žinote, daugelį centralizuotų vandens ir nuotekų tinklų rajone įrengėme naudodami Europos Sąjungos paramos fondų lėšas“, – priminė UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas.

Tačiau, pasak jo, Europos Komisija reikalauja, kad prie jų prisijungtų absoliuti dauguma toje vietovėje gyvenančių gyventojų.

Neišpildžius šios sąlygos, ES remiamus projektus įgyvendinusiai bendrovei grėstų sankcijos. Gali tekti netgi sugrąžinti dalį paramos lėšų. Tačiau, kaip aiškino įmonės vadovas, šiuos projektus bendrovė įgyvendina tik tose vietovėse, kurių gyventojai to prašė – jų bendruomenės, seniūnijos teikė jai paraiškas. Todėl jų gyventojai, R. Arlinsko nuomone, turėtų vykdyti ir projekte numatytas sąlygas, tai yra prisijungti prie centralizuotų vandens ir nuotekų linijų.

Vandentiekio ir nuotekų linijos su atšakomis nutiesiamos iki namų valdos, prie jų. O namų valdose įsirengti nuotekų išvadus, vandentiekio įvadus turi patys būstų savininkai.

Tą padaryti jie privalo savo jėgomis ir savo lėšomis. Lengvata jiems būtų tik tokia, kad UAB „Ukmergės vandenys“ už šiuos darbus leistų atsiskaityti per metus, tai yra išsimokėtinai.

Šia lengvata gyventojai galėtų pasinaudoti tik tuo atveju, jei komunikacijų prijungimo darbus vykdytų šias paslaugas teikianti įmonė – UAB „Ukmergės vandenys“.

Prijungti savo būstų tinklus prie centralizuotų tinklų gyventojai turėtų per 12 mėnesių nuo jų eksploatacijos pradžios. „Po to gyventojams išsiųsime raginimus. Jeigu jie negelbės, būsime priversti skirti ir baudas“,  –  neslėpė įmonės vadovas.

Didžiausią nerimą, anot jo, kelia Taujėnų bei Lyduokių gyvenvietės, kuriose centrinėmis komunikacijomis kol kas naudojasi tik 50–60 procentų gyventojų.

UAB „Ukmergės vandenys“ duomenimis, nuo 2006 metų rajono savivaldybėje įgyvendinta nemažai iš dalies ES lėšomis finansuojamų vandentvarkos projektų.

Tai – centralizuotų vandens ir nuotekų tinklų, nuotekų valymo įrenginių statyba Ukmergės mieste, Siesikų, Lyduokių, Žemaitkiemio, Veprių, Taujėnų miesteliuose, Šventupės, Vidiškių, Šaukavos, Statikų, Januškų, Petronių, Jasiuliškio, Žeimių kaimuose.

„Tai, kad galėjome šiuos projektus įgyvendinti gaudami ES dalinį finansavimą, labai gerai, nes be paramos, vargu, ar būtume galėję juos įgyvendinti“, – sakė R. Arlinskas.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)