Spausdinti šį puslapį

Eglutes – į konteinerių aikšteles arba... rūsį

Gedimino Nemunaičio nuotr. Iš buitinių atliekų konteinerių aikštelių kalėdinės eglutės bus renkamos ir vežamos visą sausio mėnesį. Gedimino Nemunaičio nuotr. Iš buitinių atliekų konteinerių aikštelių kalėdinės eglutės bus renkamos ir vežamos visą sausio mėnesį.

Po Trijų karalių užgesiname girliandas, nupuošiame kalėdines eglutes. Nemėtykite jų per balkonus, nepalikite kiemuose – eglutes, kaip ir kasmet, atneškite į artimiausią buitinių atliekų konteinerių aikštelę.

Jei kas nenorės su eglute taip greitai atsisveikinti, į aikštelę galės atnešti iki sausio pabaigos.

„Iš buitinių atliekų konteinerių aikštelių kalėdinės eglutės bus renkamos ir vežamos visą sausio mėnesį“, – sakė savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė.

Prieš Kalėdas pirkusieji eglutę vazone galės ją pasisodinti savo sklype. Tačiau čia reikia išmanymo ir tam tikrų taisyklių laikymosi.

„Jokiu būdu nesodinkite lauke nupuoštos kalėdinės eglutės iškart šventėms praūžus. Ilgą laiką namuose gyvenusi eglė jau spėjo priprasti prie kambario temperatūros, tad staigus išnešimas į lauką ją pasmerks žūčiai“, – pataria specialistai.

Pirmiausia eglę reikėtų aklimatizuoti – medelis turėtų kurį laiką praleisti patalpoje, kur temperatūra žemesnė nei vidaus, bet aukštesnė nei lauko. Puikiai tiks rūsys ar įstiklintas balkonas. Žinoma, reikia nepamiršti ją palieti.

Pavasariop eglę galima išnešti į lauką, bet nepulkite sodinti, luktelkite, kol gruntas įšils ir bus galima kasti.

Socialiniuose tinkluose šiuo metu gausu prašymų padovanoti eglutes vazonuose. Yra ir norinčiųjų jas atiduoti.

Neretas dalijasi mintimis, kad, net ir laikantis visų taisyklių, kalėdinės eglutės, augintos vazonuose, persodintos į gruntą, prigyja ne visada. Greičiausiai taip yra, nes kai kurie pardavėjai medelių šaknis būna per daug apipjaustę.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)