Spausdinti šį puslapį

Ligonius nudžiugino dovanomis

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ligoninės darbuotojai ir svečiai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ligoninės darbuotojai ir svečiai.

Ukmergės ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrius metų pabaigoje sulaukė dovanų – atgabentas televizorius, šaldytuvas, mikrobangų krosnelė, ligoniai apdalyti skanėstais.

„Ukmergės žiniose“ jau rašėme, kad Londone susibūrusi lietuvių bendruomenė šį skyrių mūsų ligoninėje nutarė paremti piniginėmis lėšomis ir reikalinga įranga.

Sumanymo iniciatorė – Londone 15 metų gyvenanti Nijolė Deksnienė.

Ukmergės ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus vedėjas Valdemaras Macionis ir šio skyriaus slaugytojo padėjėja – Nijolės artima bičiulė – Valerija Mackonienė rudenį buvo pakviesti į labdaros vakarą Londone.

Vakaro metu buvo paaukota per 1 000 svarų.

Į Ukmergės ligoninę po šio renginio buvo išsiųsti neįgaliųjų vežimėliai, vaikštynės, ramentai, lovų staliukai, pagalvės, antklodės, patalynė, nupirkta čiužinių nuo pragulų ir keltuvas neįgaliesiems (daugiau: čiužiniai).

Artėjant Kalėdoms geradariai ir patys su dovanomis atvyko į Ukmergės ligoninę. Už suaukotas lėšas nupirko televizorių, šaldytuvą ir mikrobangų krosnelę, skirtus skyriaus darbuotojams ir pacientams.

Kalėdų Senelis ir Snieguolė užsuko į kiekvieną palatą ir išdalijo saldžias dovanėles.

Paskui susirinkusiesiems, darbuotojams ir čia gulintiems stipresniems ligoniams koncertavo kolektyvas „Provincija“, visus pasveikino ligoninės kapelionas kunigas Rimantas Laniauskas.

Ligoninės vyr. slaugos administratorė Donata Rimienė įteikė padėkas nuo įstaigos Londone gyvenančioms akcijos sumanytojoms.

Skyriaus vedėjas V. Macionis pasakojo, kad Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje gydoma apie 90 ligonių – visos lovos visada užimtos. Jam antrina ir vyr. slaugos administratorė, atkreipdama dėmesį, kad visuomenė sensta, tad tokių paslaugų poreikis tik didės.

Per metus šiame skyriuje nemokamai gydytis galima 120 dienų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)