Spausdinti šį puslapį

Ukmergėje – tarptautinis filmų festivalis

Šių metų kultūros renginių kalendorių šalyje pradeda 13-asis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis, kurio filmai bus rodomi ir Ukmergėje.

Festivalyje – daugiau kaip 60 rinktinių trumpametražių filmų iš viso pasaulio. Organizatoriai pristatys tradicija tapusį seansą šeimai ir pirmą kartą – siaubo filmų programą.

Programa Ukmergės

kultūros centre

Šeštadienis, sausio 18 d.

13 val. „Animacinis pasaulis vaikams“ (52 min.).

16 val. „Kraujo ryšiai“ (87 min.).

18 val. „Siaubingai baisios istorijos“ (N-18) (75 min.).

Sekmadienis, sausio 19 d.

13 val. „Ilgai ir laimingai?“ (84 min.).

16 val. „Kitoks pasaulis“ (N-18) (89 min.).

18 val. „Prieš srovę“ (93 min.).

Filmai bus rodomi originalo kalbomis su lietuviškais subtitrais.

***

„Kraujo ryšiai“ – programa, kurioje pinasi skirtingos asmeninės žmonių istorijos, senatvės iššūkiai ir netikėti vaikystės faktai. Pasibaigus filmams, ko gero, norėsite paskambinti mamai.

„Ilgai ir laimingai?“ filmų herojai skęsta prisiminimuose, svaiginasi, rizikuoja, meluoja, netgi šlapinasi lovoje, ir viską daro dėl išsvajoto „ilgai ir laimingai“. Bet ar tokia pabaiga tikrai egzistuoja?

„Kitokio pasaulio“ filmų programa siūlo trumpą pažintinę kelionę po daugiasluoksnius žmonių gyvenimus. Leidžiantis į ją privaloma išlikti atviriems, budriems ir pasiruošusiems dialogui.

„Prieš srovę“ filmų veikėjai turi pasirinkti – toliau grimzti į bejėgiškumą ir vienatvę ar bandyti išbristi. Visgi kovoti su socialiniais standartais, nusistovėjusiomis normomis, politiniais režimais, aplinkinių nuomone nėra taip paprasta. Ką pasirinktumėte – plaukti prieš srovę ar likti vienam minioje?

„Animacinis pasaulis vaikams“ – smagi, pamokanti ir įkvepianti trumpųjų filmų programa 4–9 metų vaikams. Trumpos animacinės kelionės po pasaulį metu žiūrovai pratinsis prie kokybiško kino, kuris yra ir pramoga, ir žinių šaltinis, ir smalsumą skatinantis užsiėmimas.

„Siaubingai baisios istorijos“. Ši filmų programa neleis jums atsikvėpti ir sukels maksimalų adrenalino kiekį kraujyje. Europos kino kūrėjų istorijos parodys, koks įvairus gali būti siaubo žanras ir kiek daug jame telpa košmaro.

Festivalį organizuoja lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)