Policija prašo atsiliepti nukentėjusiuosius

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d.).

2019 m. lapkričio mėn. kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė asmenį, kuris, kaip įtariama, ne vienus metus iš nukentėjusių asmenų apgaule įgydavo didelės vertės turtą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad asmuo, siekdamas įgauti aplinkinių asmenų pasitikėjimą ir pateikdamas apie save tikrovės neatitinkančią informaciją, neva jis yra policijos pareigūnas iš organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinio, kad būtų įtikinamiau, įsigijo ir naudojo transporto priemones, kurios panašios į policijos pareigūnų naudojamas transporto priemones, buvo susikūręs asmeninį el. pašto adresą – Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., be to, nevengė demonstruoti ginklo, taip pat siūlė asmenims įsigyti policijos konfiskuotų daiktų ir, paimdamas išankstinę pinigų dalį už sutartas prekes, juos pasisavindavo.

Taip pat, įgijęs asmenų pasitikėjimą, įkalbėdavo pasirašyti įgaliojimus disponuoti jų turimu nekilnojamuoju turtu (namai, žemės sklypai), kurį neva žadėdavo parduoti didesnėmis kainomis negu jų vertė yra iš tikrųjų, po to, įgaliojimų pagrindu, nekilnojamąjį turtą parduodavo, o pinigų savininkams negrąžindavo. Tokiu būdu apgaule įgijo svetimą, didelės vertės turtą.

Šiam asmeniui yra pareikšti įtarimai dėl kelių nusikalstamos veikos epizodų, atsižvelgiant į nusikalstamos veikos sunkumą ir kitas bylos aplinkybes, teismas yra paskyręs kardomąją priemonę ‒ suėmimą.

Įtariama, kad nuo šio asmens nusikalstamų veikų galėjo nukentėti ir daugiau asmenų, todėl policijos pareigūnai nukentėjusiuosius prašo kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnus telefonais 8 700 65127,  8 700 65108, 8 682 67805 arba į ikiteisminį tyrimą kontroliuojantį Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorą Ramūną Šileiką, tel. (8 5) 266 2521, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų