Spausdinti šį puslapį

Kapinėse – medžių pjovimo darbai

Siesikų kapinėse vaizdas netrukus pasikeis. Siesikų kapinėse vaizdas netrukus pasikeis.

Siesikų miestelio kapinėse nutarta nupjauti daug medžių. Atliekamus darbus finansuos savivaldybė iš savo biudžeto.

Siesikų seniūnas Žilvinas Dirsė sako, kad medžių pjovimas kapinėse – seniai pribrendęs reikalas.

Ši klausimą seniūnas praėjusią savaitę aptarė su gyventojais – sušaukė žmones į susirinkimą.

Ž. Dirsė pasakojo, kad kapinėse iš viso suskaičiuota 70 medžių. Didelė dalis jų – avarinės būklės arba gadinantys statinius – paminklus, antkapius, koplyčią. Taip pat yra medžių, kurių laja liečiasi su elektros laidais. Visus juos – iš viso 57 – nutarta išpjauti.

Seniūnas pasakojo, kad pernai pavojų buvo sukėlę keli medžiai. Vienas kapinėse nugriuvo palyginti sklandžiai – beveik nieko neapgadino. Vieną medį nuo griūties pavyko trumpam – iki pjovimo – suveržti diržais.  Dėl šių pastangų žalos nepatirta. Vienas medis kapinėse griuvo ir 2018 metais.

Pasak seniūno, Siesikų kapinėse stovi 16 amžiaus koplyčia – saugotinas objektas. Tai dar viena paskata praretinti išsišakojusią kapinių augmeniją.

Seniūnijos gyventojų susirinkime kalbėta ir apie dekoratyvinius kapinių augalus – tikromis mižinėmis tapusias tujas. Kas pageidauja, gali informuoti – ir jos tuo pačiu bus nupjautos.

Seniūnas pasakojo, kad Siesikų kapinės užima 2 hektarus ploto, nemažai kapelių jose apleisti, tačiau naujiems vietos jau nebėra.

Artimiausiu metu Siesikuose numatoma atidaryti naujas kapines. Nėra galimybės plėstis, tad sklypas numatytas ne šalia, o už kelių šimtų metrų. Prieš porą dešimtmečių skirtame sklype kapinėms įrengti biudžete numatytos lėšos.

Seniūnijos teritorijoje yra ir daugiau veikiančių ir nebeveikiančių, kapinių – Tulpiakiemyje, Šinkūnuose, Mikėnuose ir kituose kaimuose.

Ž. Dirsė pasakojo, kad sukvietus gyventojus dėl kapinių medžių taip pat buvo aptarti ir kiti aktualūs klausimai.

Priminta asbesto turinčių gaminių atliekų surinkimo ir išvežimo tvarka, informuota, kokias pajamas gaunantys asmenys turi teisę į paramą maisto produktais. Yra nemažai žmonių, kuriems tokia parama priklauso, bet dėl jos nesikreipė.

Seniūnas pasakojo, kad kitais metais planuoja Siesikų centre augančių medžių genėjimo darbus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)