Spausdinti šį puslapį

Padaugėjo ir nelaimių, ir išgelbėtų žmonių

 Pernai Ukmergės rajone kilo 180 gaisrų.  Ukmergės PGT nuotr. Pernai Ukmergės rajone kilo 180 gaisrų. Ukmergės PGT nuotr.

Praėjusiais metais Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrai į nelaimes ir gaisrus išvyko 316 kartų. Užpernai tokių iškvietimų per metus būta 310, 2017m.  – 288.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas informavo, kad praėjusiais metais iš 316 gautų iškvietimų 180 buvo į gaisrus, o 136 – į kitus įvykius.

Į pagalbą specialiosioms tarnyboms pernai skubėta 63 kartus, pagalba buityje suteikta 37 kartus, 25 kartus atlikti gelbėjimo darbai eismo avarijose, po 4 kartus budėta sprogmenų nukenksminimo vietose ir gelbėjimo darbai atlikti vandens telkiniuose.

Iš 180 pernykščių gaisrų 74 buvo mieste, o 106 – kaime. Lyginant kaimiškas seniūnijas, daugiausia pranešimų pernai gauta iš Lyduokių – 18. Pivonijos seniūnijoje būta 17 gaisrų. Tik 4 gaisrai įsiplieskė Vidiškių seniūnijoje. Beje, ši seniūnija 2018 metais buvo pati gaisringiausia – per metus sulaukta net 25 pranešimų.

Pernai Ukmergės rajone gaisruose žuvo vienas žmogus, vienas patyrė sužalojimų.

Praėję metai išsiskyrė eismo įvykiuose ir kitose nelaimėse išgelbėtų žmonių skaičiumi. Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos statistika skelbia, kad išgelbėta net 14 žmonių. O ankstesniais metais – 2–4.

Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje svarbi kiekviena minutė ir net sekundė, tad vienas iš statistikai svarbių duomenų – atvykimo į įvykio vietą laikas. Mieste vidutiniškai atvykstama per 7,14 min., o kaime – per 13,22 min.

Praėjusiais metais pagal paros laiką daugiausia nelaimių užregistruota nuo 10 iki 14 val. – 126.

Nuo 6 iki 10 val. įvyko 88 įvykiai, panašus įvykusių įvykių skaičius – ir nuo 14 iki 18 val. Mažiausiai nelaimių įvykio nuo 22 iki 2 val. – 20.

D.Vyšniauskas pažymėjo, kad priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ne tik skuba į nelaimes ir gaisrus, bet ir vykdo prevencinę veiklą.

„Pernai surengėme akciją ir nemokamai įrengėme 150 autonominių dūmų detektorių ukmergiškių būstuose, vykdydami akciją „Gyvenkime saugiai“, kartu su įvairių įstaigų darbuotojais aplankėme 1 750 gyventojų būstus, 8 kartus dalyvavome mokymo ir ugdymo įstaigų, kitų įstaigų evakuacinėse pratybose“, – sakė tarnybos vadovas.

Taip pat tarnybos pareigūnai vedė ekskursijas vaikų, moksleivių ir suaugusiųjų grupėms, organizavo vaikų ir moksleivių piešinių priešgaisrinės ir civilinės saugos tema konkursą, vedė saugaus elgesio vandenyje paskaitas ir praktinius mokymus, rengė ir platino atmintines, organizavo prevencines akcijas.

Prevencinėmis ir savo kasdienybės akimirkomis gelbėtoji aktyviai dalijosi savo feisbuko paskyroje.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas pasakojo, kad jų tarnyboje įsteigtos 42,5 pareigybės.

Yra ir laisvų darbo vietų: inspektoriaus, jaunesniojo specialisto. Laisvos ir pareigūnų vietos trijose pamainose. Iš viso laisvos 6 pareigybės, tačiau artimiausiu metu dauguma jų bus užpildytos.

Pasak vadovo, pastaruoju metu atsirado daugiau palengvinimų ketinantiems mokytis ugniagesių mokykloje – paprasčiau pateikti dokumentus, sutrumpėjo kursų laikas. „Šiemet tikslas – užpildyti etatus“, – sako tarnybos vadovas.

Šiuo metu nustatytas priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos etatų skaičius yra panašus visose savivaldybėse.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)