Spausdinti šį puslapį

„Laimės namai“ – bus ir juoko, ir ašarų

Jurgita Vasiliauskienė Ukmergėje įkūrė „Laimės namus“. Jurgita Vasiliauskienė Ukmergėje įkūrė „Laimės namus“.

Skaistė VASILIAUSKAITĖ-DANČENKOVIENĖ

Duris į naujas erdves sekmadienį atvėrė psichologės Jurgitos Vasiliauskienės įkurti „Laimės namai“.  Čia bus teikiamos individualios psichologės konsultacijos bei vyks grupiniai užsiėmimai. 

 

J.Vasiliauskienė „Laimės namų“ veiklas veda jau kelerius metus, tačiau iki šiol tiek grupiniai, tiek individualūs susitikimai vykdavo po Jurgitos šeimos namų stogu, o dabar jie persikelia į naujai įrengtas patalpas, esančias Kauno gatvėje.

Psichologė Jurgita, dviejų sūnų, iš kurių vienas yra neįgalus, mama, kabineto atidarymo šventėje papasakojo apie „Laimės namų“ idėjos gimimą. „Kai prieš trejus metus mano sūnus Izidorius baigė mokyklą, galvodama apie tai, kad dabar jam teks nuolat sėdėti vienam, pradėjau dirbti namuose. Nenorėjau, kad Izidorius būtų vienas, norėjau, kad jis matytų žmones, bendrautų. Ėmiau inicijuoti grupes, dienos bei savaitgalio stovyklas. Tačiau Izidorius pradėjo lankyti Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrą, kur jam labai patinka, todėl prieš  porą metų įsigijau patalpas kabinetui mieste. Dabar jos įrengtos ir pritaikytos veiklai, tik dar neprisijaukintos. Izidorius taip pat planuoja būti grupinių užsiėmimų aktyviu dalyviu. Patalpos yra pritaikytos žmonėms, judantiems neįgaliojo vežimėliu, tik dar kiemas reikalauja sutvarkymo. Tikiuosi, kad į veiklas ateinantys žmonės – išsikalbėjimai, juokas, ašaros, bendrystė – padės šiose erdvėse sukurti tikrus „Laimės namus“, – pasakojo Jurgita.

J.Vasiliauskienė dirba psichologe Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje, yra Ukmergės rajono savivaldybės vaiko gerovės komisijos narė, Ukmergės Krizių valdymo grupės narė, dirba su suicidiniais žmonėmis pagal „Rotary“ projektą „Savižudybių prevencijos modelis ir jo taikymas Lietuvos savivaldybėse“. Ukmergės rajono visuomenės sveikatos biure dirbo prevencinėje programoje, skirtoje teikti pagalbą šeimoms, susiduriančioms su smurto problema.

„Laimės namų“ veiklas pradėjusi nuo moteriškos bendrystės rato kūrimo netrukus išplėtojo į užsiėmimus įvairioms amžiaus grupėms, stovyklas paaugliams, senjorams, šeimoms. 

Kabineto atidarymo šventėje dalyvavo tik patys artimiausi Jurgitai žmonės: šeimos nariai, draugai, tačiau iš karto po įkurtuvių „Laimės namai“ atviri visiems – ne tik tiems, kam reikalinga psichologinė pagalba, bet ir tiems, kas nori eiti savęs pažinimo bei asmeninio augimo keliu.

Jau suplanuotos veiklos – bus tęsiami biblioterapiniai susitikimai, vyks grupė paaugliams „Fraktalas – manojo aš atspindys“, savęs pažinimo ir asmeninio augimo su fraktaliniu piešimu grupė moterims, šeštadieninės arbatėlės „Po turgaus“.

Psichologijos studijoje įsikūrė kalvio Andriaus Janulio pagamintas kūrinys – aukų dėžutė. Į ją norintieji galės mesti pinigus, kad psichologinę pagalbą galėtų gauti ir tie, kuriems to reikia, bet šiuo metu neišgali susimokėti.

Atidarymo svečiai gavo dovanų po simbolinę burtų lazdelę – žvakutę, kurią įteikdama Jurgita sakė, jog ją galima atiduoti kitam, kam labiau reikia. Taip veikia gerumo burtai: kai duodi kitiems, ir pats gauni, nes gerumas ir dalijimasis vienija.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)