Spausdinti šį puslapį

„Klajūnas“ beglobių gyvūnų nebepriims

Gyvūnų globos namai „Klajūnas“ savo feisbuko paskyroje pranešė, kad nebepriims naujų beglobių gyvūnų. Tokį sprendimą esą priėmė prieglaudą patikrinę valstybinės maisto veterinarijos tarnybos pareigūnai.

„Klajūnas“ skelbia, kad pirmadienį jų prieglaudą, esančią Pivonijos seniūnijoje, patikrinusios darbuotojos trūkumų nerado.

„Tačiau mums draudžiama priimti naujų gyvūnų. Užfiksuota, kad visi prieglaudoje esantys voljerai pilni, privalome pagal naują tvarką pakeisti kiekvieno gyvūnėlio bylas ir savo jėgomis baigti renovuoto prieglaudos pastato įrengimą. Nežinome, kada pavyks viską įvykdyti, kaip reikalaujama, ir gauti leidimą“, – paskelbė „Klajūnas“.

Šiuo metu jų globoje yra 39 šunys ir 13 kačių. Kai kurie čia gyvena jau po kelerius metus. Gyvūnams, turintiems fizinių trūkumų, naujų šeimininkų rasti nesitikima.

Apie šią situaciją pasiteiravome rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėjos Vilijos Grabauskienės.

Nuo šių metų pradžios šiam skyriui, o nebe miesto seniūnijai, pavesta kuruoti beglobių gyvūnų sritį.

V.Grabauskienė paaiškino, kad savivaldybės sutartis su „Klajūnu“ jau pasibaigusi. Ruošiami dokumentai skelbti viešuosius pirkimus pasirenkant gyvūnų globos įstaigą, kuri mūsų rajone rūpinsis beglobiais.

Tas patikrinimas įstaigoje, pasak vedėjos, nieko bendra neturi su savivaldybės naujai skelbiamu konkursu – sutartis su „Klajūnu“ buvo pasibaigusi.

Taip pat pažymi, kad kol atsiras nauja įstaiga, Ukmergėje minėtos paslaugos nebus teikiamos.

Pastebėjus galimą gyvūnų nepriežiūros atvejį ar beglobį gyvūną, galima pranešti tel. 112.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)