Spausdinti šį puslapį

Deltuvoje – floristinių paveikslų paroda

Dainiaus Vyto nuotr. Floristinių paveikslų parodos dalyvės. Dainiaus Vyto nuotr. Floristinių paveikslų parodos dalyvės.

Daiva STIMBURIENĖ

Deltuvos kultūros namų renginių organizatorė

Vasario 16-ąją Deltuvos kultūros namai pakvietė į floristinių paveikslų parodos „Išjausti Donelaitį“ atidarymą. Tai kartu su Deltuvos miestelio bendruomene Ukmergės rajono savivaldybei pateikto kūrybinio projekto „Augalų terapija“ baigiamasis renginys.

Deltuvos kultūros namų darbščiųjų rankų būrelio „Ką akys pamatys – tą rankos padarys“ vadovės Rasos Laskauskienės suburtos moterys sukūrė aštuonis floristinius paveikslus pagal Kristijono Donelaičio „Metus“.

Koliažas – meno terapija, padedanti atsiskleisti asmenybės bruožams ir troškimams. Norėdamos kuo daugiau sužinoti apie jo kūrimo principus ir technikas, kreipėmės į žinomą menininkę, koliažų kūrėją Laimutę Dzigaitę. Ji mielai sutiko pravesti mokymus, pasidalyti žiniomis ir pakvietė į savo galeriją Ukmergėje.

Ilgame kūrybiniame procese dalyvavo Staselė Černiauskienė, Renė Mačienė, Natalija Jovaišienė, Gražina Tuzikaitė, Genutė Gutauskienė, Šarūnė Lyškienė, Aldona Maskoliūnienė, Audronė Sedleckaitė ir Rima Radzevičienė.

Parodos atidaryme moterys dalijosi savo įspūdžiais ir naujomis patirtimis. Šventinę nuotaiką kūrė dambrelininko Egidijaus Darulio muzikiniai intarpai ir padrąsinantis Laimutės Dzigaitės žodis.

Susirinkusiuosius sveikino Deltuvos seniūnas Gintaras Radzevičius, Ukmergės kultūros centro direktorės pavaduotoja Sigita Rimydienė, linkėdama toliau tęsti šią veiklą, kartu su meno saviraiškos organizatore Laimute Lenčickiene kultūros centro vardu padovanojo molbertą naujiems darbams eksponuoti.

Paroda Deltuvos kultūros namuose veiks iki kovo 12 dienos. Kviečiame visus ją aplankyti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)