Deltuvos seniūnijoje, Jakutiškiuose, gyvenanti moteris tikino, kad kaime tvarkomame privačios įmonės sąvartyne triūsia už pašalpas atidirbantys žmonės.

„Jūsų laikraštis apie tai parašė ir sąvartynas pradėtas tvarkyti. Prieš tai dešimtmetį stovėjo. Bet kodėl ten dirba visuomenei naudingus darbus dirbantys žmonės“, – svarstė į redakciją paskambinusi moteris. Kaip pavyzdį minėjo vieną jos pažįstamą asmenį.

Deltuvos seniūnas Gintaras Radzevičius patikino, kad tikrai joks asmuo visuomenei naudingų darbų minimoje privačioje valdoje nedirba. Moters įvardytas asmuo, pasak seniūno, už gaunamas valstybės pašalpas jau atidirbęs kelis mėnesius į priekį ir viskas yra tvarkingai suregistruota.

Tikino, kad tas žmogus skaldė malkas, kurios naudojamos seniūnijos priežiūroje esantiems pastatams apkūrenti.

Pasakojo, kad pastaruoju metu asmenų, kurie už gaunamas pašalpas turėtų atidirbti visuomenei naudingus darbus labai pamažėjo. Prieš kelerius metus buvo visoje seniūnijoje per 30 ar dar daugiau, o dabar – gal tik 15.  „Tokie žmonės – deficitas. Kad juos siųstume į privačias įmones – gink Dieve“, – sakė seniūnas G. Radzevičius.

Pasakojo, kad šiuo metu pagal tokias sutartis – už valstybės pašalpas – dirbantys žmonės ruošia malkas, pakelėse renka šiukšles, kapoja pakelės krūmus, vasarą šienauja, rudenį grėbia lapus. Per mėnesį turi už pašalpas atidirbti nuo 24 iki 40 valandų. Tikslus valandų skaičius pagal kompiuterinę programą nustatomas atsižvelgiant į asmens pajamas ir turimą nekilnojamąjį turtą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų