Miškininkai surinko tonas senų padangų

 Kai kam padangomis atsikratyti yra patogiau neteisėtu būdu. Kai kam padangomis atsikratyti yra patogiau neteisėtu būdu.

Mūsų miškuose – kalnai naudotų padangų. Jos sudaro didžiausią čia surenkamų šiukšlių kiekį. Nors jau ne vienus metus padangas nemokamai galima palikti didžiagabaričių atliekų aikštelėje, panašu, kad kai kam patogiau jomis atsikratyti neteisėtu būdu.

Per praėjusius metus Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regioninio padalinio miškininkai surinko apie 30 tonų įvairaus šlamšto. Didžiąją dalį sudaro automobilių padangos ir išardytų mašinų plastikinės detalės.

Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regioninio padalinio vadovas Virginijus Šalčiūnas sako, kad miškai tvarkomi įmonės lėšomis.

Už miškuose surinktų atliekų tvarkymą regioninis padalinys atsiskaito su šia veikla užsiimančiomis įmonėmis.

Nors šie metai dar tik prasideda, jau ir šiemet yra surinkta apie 20 kubinių metrų įvairaus šlamšto.

„Džiugu, kad tvarkant atliekas mums pagelbėja Ukmergės rajono savivaldybė. Sulaukiame ir gražių piliečių iniciatyvų tvarkant šiukšles miškuose“, – sako V. Šalčiūnas.

 Valstybinių miškų urėdija skelbia, kad per praėjusius metus jos regioniniai padaliniai šalies miškuose iš viso surinko net 700 tonų įvairių išmestų didelių gabaritų ir buitinių atliekų.

Joms išvežti prireikė 300 sunkvežimių. Net 100 tonų šių atliekų – senos automobilių padangos.

Jeigu miškininkai nesurinktų išmestų padangų, jos miškuose gulėtų ilgai – bent 120 metų, kol suirtų. Suverstos padangos dūla ir išskiria sveikatai pavojingas chemines medžiagas.

Ne mažiau rūpesčių kelia ir miškuose išverčiamos buitinės ir stambių gabaritų atliekos. Miško pakraščiuose, prie magistralinių kelių ir miestų teritorijose žmonės išmeta šaldytuvus, televizorius, taip pat buities rakandų, statybinių, automobilių atliekų, drabužių.

Ukmergėje, Gerseniškių gatvėje, didžiagabaričių atliekų aikštelėje dirbantis Stasys Jackūnas pasakojo, kad pagal nustatytą tvarką šioje aikštelėje kiekvienas suaugęs asmuo per metus gali palikti keturias padangas.

Ir visai nesvarbu, ar asmuo turi savo automobilį, ar ne.

Pasakojo, kad praėjusiais metais iš viso Ukmergėje priimtas milžiniškas kalnas – 45,5 tonos – padangų.

Jos sandėliuojamos aikštelėje, o išvežamos, kai susidaro didesnis – bent 10 tonų – kiekis. Padangos iš Ukmergės išgabenamos į įmones, su kuriomis VAATC yra sudaręs sutartis.

S.Jackūnas sako, kad kai kurie žmonės pasakoja kelias padangas radę pamiškėje – tiesiog nenorėjo palikti. Ir tokių žmonių daugėja. Kiti atvežę padangas sakė, jog tai pirktoje sodyboje aptiktas turtas.

Didesnį padangų kiekį galima atgabenti ir palikti už nustatytą mokestį. 1 palikta padanga kainuoja 1,47 Eur. Tačiau S. Jackūnas sako, kad tokių vežėjų dar nepasitaikė.

Kol kas visi besinaudojantys didžiagabaričių atliekų aikštelės paslauga tai daro nemokamai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų