Spausdinti šį puslapį

Diskusijose – apie priklausomybes

Diskutuota apie priklausomybes. Diskutuota apie priklausomybes.

Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizavo antrąją tarpinstitucinio lygio diskusiją apie priklausomybes.

Biuro direktorė Vaida Puodžiūnienė informavo, kad diskusijos rengiamos įgyvendinant ES finansuojamą projektą „Priklausomybės ligų profilaktikos, diagnostikos ir gydymo kokybės ir prieinamumo gerinimas“.

Šio projekto rengėjas – Respublikinis priklausomybės ligų centras, o partneriais pasirinkta 15 savivaldybių. Tarp jų – ir Ukmergė.

Diskusijų tikslas – sukurti integruotą ankstyvosios diagnostikos, priklausomybės gydymo ir socialinės pagalbos sistemą, kuri padidintų paslaugų prieinamumą ir kokybę priklausomybių turintiems žmonėms, jų šeimoms ir vaikams.

Numatoma parengti integruotos sistemos diegimo savivaldybėse tvarkos aprašus, nustatant įstaigas, teikiančias priklausomybės ligų diagnostikos, gydymo ir socialinės integracijos paslaugas.

Numatoma kelti specialistų kvalifikaciją, jie galės plačiau taikyti atvejo vadybos, motyvacinio interviu, ankstyvosios diagnostikos ir kitus mokslu pagrįstus pagalbos metodus.

Diskusijos metu problemos aptartos, įsivardijant konkrečias bendradarbiaujančias įstaigas rajone, į kurias žmogus gali kreiptis, kokios pagalbos gali sulaukti.

Kalbėta, kad trūksta pagalbos, kuri būtų teikiama savaitgaliais, nėra ir centro, kuriame žmogui būtų teikiamos ilgalaikės reabilitacijos paslaugos.

Psichologai yra įvardiję bent keliolika priklausomybių rūšių, tarp jų labiausiai pažįstamos yra  alkoholis, narkotikai. Bet yra ir retesnių, apie kurias mažiau kalbama, – tai santykių, maisto, lošimų, kompiuterinių žaidimų ir kitos priklausomybės.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)