Spausdinti šį puslapį

Leonpolyje paukštyne nugaišo beveik 4,5 tūkst. Paukščių

 Leonpolio paukštynas. Leonpolio paukštynas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad praėjusią savaitę Ukmergės rajone Leonpolio kaime esančioje UAB „Zujų paukštynas“ paukštidėje buvo nustatytas neįprastai padidėjęs paukščių gaišimas. Paukščiai nugaišo dėl netinkamai veikusios ir prižiūrėtos paukštidės automatinės ventiliacijos sistemos.

Skelbiama, kad iš viso šioje paukštidėje buvo laikomos 17 765 vištos dedeklės. Kovo 3 d. ryte paukščius prižiūrintys įmonės darbuotojai pastebėjo ženkliai pakilusią patalpos temperatūrą ir padidėjusią drėgmę, rasti 4 485 nugaišę paukščiai.

Kol aiškinosi paukščių gaišimo priežastis, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos veterinarijos specialistai visam bendrovės padaliniui buvo pritaikę veiklos apribojimus. Buvo laikinai uždraustas kiaušinių ir jų produktų, gyvų paukščių, paukščių mėšlo, pakratų, pašarų ir transporto priemonių judėjimas iš paukščių laikymo vietos ir į ją.

Siekiant ištirti visas aplinkybes, iš kritusių paukščių buvo paimti mėginiai paukščių patologiniams anatominiams, virusologiniams, serologiniams ir molekuliniams tyrimams. Gauti tyrimų rezultatai neparodė paukščių užkrečiamųjų ligų.

Visi nugaišę paukščiai, o jų apie 7,5 tonos, buvo surinkti ir išvežti sunaikinti į utilizavimo įmonę UAB „Tvari energija“.

Šiuo metu bendrovės veikla yra atnaujinta. Paukščių laikytojui nurodyta nuolat stebėti laikomų paukščių sveikatos būklę ir informuoti VMVT Vilniaus departamentą. Dėl aplaidumo prižiūrint paukščius laikytojui numatyta atsakomybė teisės aktų nustatyta tvarka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)