Spausdinti šį puslapį

Siesikų pilis Architektūros fakulteto studentų akimis

Apsilankė Siesikų pilyje. Apsilankė Siesikų pilyje.

VGTU Architektūros fakulteto II kurso studentai, vadovaujami Architektūros pagrindų, teorijos ir dailės katedros lektoriaus Daliaus Vrubliausko ir doktorantės Dalios Traškinaitės, studijų tikslu aplankė Siesikuose esančią renesansinę Šv. apaštalo Baltramiejaus bažnyčią.

Universitetas skelbia, kad išvyką paskatino neseniai atnaujinta šios įstaigos ir Ukmergės rajono savivaldybės bendradarbiavimo sutartis. Susitikimą inicijavo Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas, VGTU Architektūros fakulteto absolventas Artūras Sakalauskas.

Savivaldybės paveldosaugininkė Sonata Vitaitė ir Siesikų seniūnas Žilvinas Dirsė studentams aprodė XVIII ir XIX a. sandūroje statytą miestelio kapinių koplyčią.

Svečiai aplankė ir rajono savivaldybės valdomą, šiuo metu restauruojamą renesansinę Siesikų pilį. Ilgametis pilies gaivintojas ir tvarkytojas Audrys Matulaitis papasakojo apie objekto tvarkymo istoriją, naudotas tradicines statybos technologijas ir tokių objektų atgaivinimo iššūkių įvairovę.

Išvykoje aptartos ir tolesnės bendradarbiavimo galimybės: studentų darbų parodos, tiriant Siesikų bažnyčios architektūros kompozicinius aspektus. Taip pat bus organizuojamos mokomosios studentų praktikos, kurių tikslas atlikti trūkstamus miestelio kapinių koplyčios matavimus ir Siesikų pilies pritaikymo problematikos integravimas į Architektūros fakulteto studijų procesą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)