Spausdinti šį puslapį

Keturračiai išvažinėjo piliakalnį

Dainiaus Vyto nuotr. Išvažinėtas Sukinių piliakalnis. Dainiaus Vyto nuotr. Išvažinėtas Sukinių piliakalnis.

Ukmergės rajone, Pabaisko seniūnijoje, keturratėmis transporto priemonėmis išvažinėtas Sukinių piliakalnis.

Apie tai pranešė Kultūros paveldo departamentas.

Skelbiama, kad Kultūros paveldo departamento Vilniaus skyriaus specialistai informaciją patikrino, surašė faktinių duomenų patikrinimo vietoje aktą ir paskyrė baudą pažeidėjui.

Tai padariusį asmenį surasti nebuvo sunku – nuotraukas ir vaizdo medžiagą pažeidėjas patalpino į savo socialinio tinklo asmeninį profilį.

 Kultūros paveldo objektų lankymo taisyklės draudžia „važinėti motorinėmis transporto priemonėmis kultūros paveldo objektų teritorijose ne keliais ir statyti jas tam tikslui neskirtose ar atitinkamais ženklais nepažymėtose vietose“.

Bus sprendžiamas klausimas dėl sužalotos nekilnojamosios kultūros vertybės – Sukinių piliakalnio – atkūrimo būdo ir nuostolių nustatymo komisijos sudarymo būtinumo.

Siekdama sutramdyti keturračių vairuotojų siautėjimą, Pabaisko seniūnija uždėjo užtvarą, kad nebūtų galima užvažiuoti ant piliakalnio.

Ukmergės rajono savivaldybės saugaus eismo komisija yra nutarusi šioje vietoje pastatyti kelio ženklus.

Sukinių piliakalnis, taip pat vadinamas Pilaite, stūkso Pabaisko seniūnijoje, Sukinių kaimo vakarinėje dalyje, kairiajame Šventosios upės ir dešiniajame Žuvintės upelio krante. Piliakalnio šlaitai statūs, iki 30 metrų aukščio. Atliekant archeologinius tyrimus, čia rasta žiestosios keramikos pavyzdžių, akmenų grindinys, o piliakalnio šiaurinėje papėdėje – senovės gyvenvietės pėdsakų. Piliakalnis yra gynybinės paskirties, pagal radinius datuojamas II tūkst. pradžia. Tai valstybės saugomas nekilnojamas kultūros paveldo objektas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)