Spausdinti šį puslapį

Policijos raginimai gyventojams

Morališkai įtemptas savaitgalis Ukmergės policijos komisariate buvo ramus – per savaitgalį čia nepradėtas nė vienas ikiteisminis tyrimas.

Atsižvelgiant į situaciją dėl valstybės lygio ekstremalios situacijos paskelbimo, Lietuvos policija informuoja, kad:

  • gyventojams bus sudarytos sąlygos pateikti policijos įstaigai prašymus, skundus ir pranešimus išvengiant kontakto su policijos įstaigų darbuotojais.

Pagal galimybes policijos komisariatuose bus įrengtos specialios vietos, kur asmuo galėtų palikti dokumentą, gauti policijos darbuotojo konsultaciją telefonu, pateikiant aiškias instrukcijas bei konsultuojančių telefonu darbuotojų vidinius telefono numerius.

Šiuo laikotarpiu nebus organizuojami gyventojų priėmimai pas policijos įstaigos vadovus;

  • licencijavimo paslaugos elektroninėje erdvėje bus teikiamos įprasta tvarka. Asmenys, nesinaudojantys elektroninėmis paslaugomis, nebus aptarnaujami. Ginklų atšaudymai nebus vykdomi. Atsakomybė už laiku nepratęstus leidimus ginklams laikyti nebus taikoma;
  • gyventojai raginami pateikti pranešimus per ePolicija, kreiptis dėl konsultacijos el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba feisbuko Lietuvos policijos paskyroje;
  • policija užtikrins, kad į A ir B (pavojingiausius ir grėsmę visuomenės saugumui bei asmens gyvybei ir sveikatai keliančius) kategorijos įvykius būtų reaguojama įprasta tvarka.

Policija yra pasiruošusi užtikrinti visuomenės rimtį ir saugumą, įstaigos yra aprūpintos būtinomis priemonėmis, pareigūnai priemones vykdys laikantis rekomenduojamų apsaugos ir asmeninės higienos reikalavimų.

Policijos vadovybė priėmė sprendimą nuo kovo 13 d. (iki atskiro pavedimo atšaukimo) skirti priemokas faktiškai reagavimą į pranešimus vykdantiems pareigūnams bei policijos pajėgas valdantiems pareigūnams.

Žmonės raginami būti sąmoningais bei laikytis visų saugumo reikalavimų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)