Spausdinti šį puslapį

Sugriežtinta atsakomybė už karantino pažeidimus

Ypatingos skubos tvarka Seimas priėmė Teisingumo ministerijos pataisas dėl koronaviruso plitimo stabdymo – didėja baudos už karantino taisyklių pažeidimą.

Pataisose siūloma taikyti didesnes baudas už karantino ir saviizoliacijos taisyklių pažeidimus ekstremaliosios situacijos metu. Iki šiol už pažeidimus fiziniams asmenims Administracinių nusižengimų kodeksas numatė įspėjimą arba baudą nuo 60 iki 140 eurų, o įsigaliojus  pataisoms, bauda būtų nuo 500 iki 1 500 eurų. Atitinkamai didės baudos ir juridiniams asmenims bei jų vadovams: dabar – nuo 140 iki 600 eurų, ir bus – nuo 1 500 iki 6 000 eurų.

Administracinių nusižengimų protokolus dėl karantino pažeidimų galės surašyti ne tik Nacionalinio visuomenės sveikatos centro ar savivaldybių specialistai, bet ir policijos, karo policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Taip pat griežtinama administracinė atsakomybė ir už policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą bei už savivaldybių tarybų sprendimų dėl kovos su žmonių užkrečiamųjų ligų protrūkiais nevykdymą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)