Spausdinti šį puslapį

Ukmergės butų ūkis tikrins laiptines

UAB Ukmergės butų ūkis rengiasi atlikti daugiabučių namų laiptinių patikrinimą – specialistai įvertins, kaip laikomasi sanitarijos ir higienos normų.

Skelbiama, kad tikrinimai bus atliekami atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, kurią kelia koronaviruso (COVID-19) paplitimo grėsmė, o taip pat vadovaujantis statybos techniniu reglamentu ,,Statinių techninės ir naudojimo priežiūros tvarka. Naujų nekilnojamojo turto kadastro objektų formavimo tvarka“ bei Aplinkos ministerijos parengtomis rekomendacijomis.

Daugiabučius gyvenamuosius namus administruojančios įmonės, butų ir kitų patalpų savininkų bendrijų pirmininkai raginami imtis priemonių šiai grėsmei mažinti. Organizuoti bendrojo naudojimo patalpų valymą raginami ir daugiabučių gyventojai bei kitų patalpų savininkai ir naudotojai.

Ukmergės butų ūkis savo pranešime skelbia, kad nustačius, jog reikalavimų nesilaikoma, tikrintojai tai užfiksuos bei iškabins laiptinių skelbimų lentose pranešimus apie tai.

 Jei per savaitę situacija nepasikeis, daugiabučius administruojanti įmonė pasirūpins, kad būtų atliktos laiptinių valymo paslaugos, susijusios su privalomaisiais statinių priežiūros reikalavimais.

Su minėtomis papildomomis paslaugomis susijusias išlaidas daugiabučių gyventojai privalės apmokėti patys.

Apie bendrojo naudojimo patalpų higienos reikalavimus užtikrinančių darbų organizavimą prašoma pranešti tel. (8 340) 65233 arba el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Ukmergės rajono savivaldybės taryba kovo 20 d. patvirtino UAB Ukmergės butų ūkio teikiamos paslaugos – daugiabučių namų bendrojo naudojimo patalpų dezinfekavimo tarifus.

Už dezinfekuojamos laiptinės 1 kvadratinį metrą mieste nustatytas 0,58 Eur, o kaime – 0,66 Eur tarifas.

Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijose  patariama valymui naudoti vandenį, buitinius ploviklius bei įprastas dezinfekcijos priemones. Jokiu būdu laiptinių nešluoti.

Rekomendacijoje nurodoma laiptinių turėklus valyti bent kartą per dieną, naudojant ploviklius, kuriuose yra dezinfekuojančių priedų. Reikia neužmiršti plauti ir palangių, kodinių spynų, liftų kabinų, laiptines vėdinti 2–3 kartus per dieną.

Patariama iškabinti pranešimus, kad gyventojai laikytųsi rankų higienos reikalavimų, kosėjimo bei čiaudėjimo etiketo, vengtų liesti bendrus paviršius, dėvėtų pirštines.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)