Spausdinti šį puslapį

Virsdamas medis apgadino kapų paminklą

Dukstynos kapinėse nuvirto eglė.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Dukstynos kapinėse nuvirto eglė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Dukstynos kapinėse šeštadienį žmonės rado nulūžusią eglę.

Ji virto ant tako, o šakomis gerokai kliudė paminklą. Į redakciją savaitgalį paskambinusi moteris gėdino atsakingas tarnybas, kad medis ties pačiu įvažiavimu pragulėjo visas šventes. Ji pati buvo kapinėse ir šeštadienį, ir sekmadienio pavakarę. Niekas to medžio nepajudino. Svarstė, kaip jaustis artimiesiems, kurių kapai Motinos dieną buvo taip „papuošti“.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė pirmadienio rytą sakė apie nulūžusią eglę sužinojusi tik iš mūsų skambučio.

Tikino, kad niekas per visas šventes apie įvykį nepranešė.

Pažadėjo, kad medis bus išgabentas, o aplinka sutvarkyta. Taip pat apgailestavo, kad krentantis medis smarkiai apgadino kapų paminklą.

Kadangi medis virto pats, o ne atliekant pjovimo darbus, tokių nuostolių niekas žmonėms nekompensuos. Nebent draudimas, jei kapavietė yra apdrausta.

Pasak seniūnės, pastaruoju metu jei po vėtrų kapinėse nuvirsdavo medžiai, didelių nuostolių jie nepridarydavo, o šis atvejis – vienas iš rimtesnių.

Keista ir tai, kad vėtros pastarosiomis dienomis nebūta, tad neaišku, kodėl didžiulis sveikas medis nulūžo lyg degtukas. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)