Spausdinti šį puslapį

Sunaikinus taršų automobilį – kompensacija dviračiu

Aplinkos ministerija skelbia, kad skirs kompensacines išmokas gyventojams, atidavusiems sunaikinti savo senus taršius automobilius ir įsigijusiems metinį viešojo transporto bilietą arba mažataršę judumo priemonę.

Priduotas sunaikinti taršus automobilis turės atitikti nustatytus kriterijus.

Savininkas iki prašymo pateikimo kompensacijai ne mažiau kaip metus turi būti šio automobilio valdytoju.

Pareiškėjas, pridavęs šį savo automobilį sunaikinti, turi gauti Eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimą ir jį išregistruoti iš registro.

Nustatytus kriterijus atitikusio ir sunaikinto taršaus automobilio savininkas galės gauti iki 310 eurų kompensaciją už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki 1 tūkst. eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą.

Pareiškėjui, pateikusiam išlaidas pagrindžiančius ir apmokėjimą įrodančius dokumentus, bus išmokėta ne didesnė nei 1 tūkst. eurų kompensacija. Pažymėtina, kad bus galima įsigyti ir kelis metinius viešojo transporto bilietus ar kelias minėtąsias mažataršes judumo priemones. Kompensacinės išmokos dydis bus apskaičiuojamas pagal faktiškai patirtas išlaidas, neviršijant nustatytų maksimalių sumų.

Kvietimą teikti prašymus šioms kompensacijoms paskelbs Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra. Planuojama, kad prašymus bus galima teikti tik elektroniniu būdu – nuo gegužės 15 d.

Daugiau informacijos tel. (8 5) 278 7347, 8 605 96187, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)