Tirti ir gyventojai, ir darbuotojai

Dėl koronaviruso tirti Jasiuliškių socialinės globos namų gyventojai ir darbuotojai. Dėl koronaviruso tirti Jasiuliškių socialinės globos namų gyventojai ir darbuotojai.

Ukmergės rajono savivaldybė skelbia, kad reaguojant į galimas grėsmes dėl koronaviruso, buvo pasirūpinta ištirti mūsų rajone esančių Jasiuliškių socialinės globos namų gyventojus ir darbuotojus.

Savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad iš laboratorijos gauti visų jų tyrimų atsakymai – neigiami. Tai reiškia, kad 130 šios įstaigos darbuotojų bei 70 gyventojų nėra užsikrėtę šia infekcija.

Pasak Jasiuliškių socialinės globos namų direktoriaus Viliaus Petrausko, tiesiogiai su įstaigos globotiniais dirbančios slaugytojos ir socialiniai darbuotojai bei jų padėjėjai dėl COVID-19 infekcijos Ukmergėje esančiame mobiliajame patikros punkte privalomai buvo tikrinami jau 3 kartus, kas 7 dienas, o kitiems darbuotojams iš administracijos, ūkio dalies bei virtuvės toks tyrimas buvo padarytas tik kartą.

Šią savaitę medikų komanda lankėsi Jasiuliškių socialinės globos namuose ir paėmė ėminius iš nosiaryklės 70-iai iš 280 čia gyvenančių žmonių.

Nuspręsta patikrinti tik savarankiškai galinčius judėti įstaigos globotinius, kadangi kiti likusieji 210 dėl įvairiausių sveikatos sutrikimų saugiai leidžia laiką savo kambariuose, neturėdami jokių kontaktų su aplinkiniais, išskyrus globos namų darbuotojus.

Jasiuliškių globos namuose gyvena suaugę asmenys, kuriems dėl proto negalios ar psichinių sutrikimų nustatytas iki 40 procentų darbingumo lygis, specialusis nuolatinės slaugos ar nuolatinės priežiūros (pagalbos) poreikis arba nustatytas didelių ar vidutinių specialiųjų poreikių lygis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų