Slaugytojams – sveikinimai su profesine švente

 Slaugytojams darbas karantino sąlygomis – ypatingas iššūkis.  Dainiaus Vyto nuotr. Slaugytojams darbas karantino sąlygomis – ypatingas iššūkis. Dainiaus Vyto nuotr.

Kasmet gegužės 12-ąją pasaulio slaugytojai pažymi savo profesinę šventę – Tarptautinę slaugytojų dieną.

„Slaugytojo profesija – sena kaip ir pati žmonija. Ji pilna meilės, rūpestingumo, atsidavimo, bemiegių naktų, sunkių netekčių. Ši profesinė šventė skirta visiems, pasirinkusiems nelengvą, bet labai reikalingą darbą“, – sako Lietuvos slaugos specialistų organizacijos Ukmergės skyriaus pirmininkė Aldona Kalesnikienė.

Pasak jos, nepaisant visų sunkumų, išlieka šios profesijos pagrindinė vertybė – padėti žmogui. Pacientai visada turi būti apgaubti dėmesiu, supratimu ir užuojauta. Slaugytojas – tai žmogus, kuris yra arti sergančiųjų ir mirštančiųjų, kuriam pacientas patiki savo skausmą, kančią ir viltį, iš kurio tikisi sulaukti paramos ir pagalbos.

„Tenka spręsti ir socialines pacientų problemas. Nors darbe patiriamas didelis stresas, slaugytojai išmoksta į viską žiūrėti profesionaliai. Kartais susiduriama su žmonių priešiškumu, susikaupusiu dėl bendro streso, nepasitenkinimo“, – pasakojo A. Kalesnikienė.

Lietuvos slaugytojus vienija Lietuvos slaugos specialistų organizacija, kurios iniciatyva Lietuvoje ir pradėta švęsti Tarptautinė slaugytojų diena.

Pasaulyje ši diena švenčiama Tarptautinės raudonojo kryžiaus organizacijos sprendimu. Diena pavadinta medicinos sesers Florens Naitingeil, gimusios 1820 m. gegužės 12 d., garbei. Krymo karo metu ši jauna moteris organizavo sužeistųjų gydymą ir priežiūrą, o vėliau tapo pirmąja slaugių kursų rengėja Anglijoje.

Dar praėjusiais metais, kai apie pandemiją ir koronavirusą nieko nežinojome, Pasaulinė sveikatos organizacija paskelbė 2020-uosius Tarptautiniais slaugytojų metais.

Šiandien, kai medikai tapo priešakiniais fronto kovotojais, šis tarptautinių metų paskelbimas įgavo ypatingą prasmę.

„Šiandienos slaugytojai susiduria su įvairiais iššūkiais, dirbant nesaugioje aplinkoje, patiriant didelius darbo krūvius, kartais ir profesijos nuvertinimą, mažą darbo užmokestį už tikrai sunkų ir atsakingą darbą.

Mūsų skyriaus slaugytojai stengiasi spręsti įvairias iškilusias problemas, vystyti socialinį dialogą su įstaigos vadovybe.

Sugeba būti profesionaliais, gebančiais greitai priimti reikiamus sprendimus ir tuo pačiu išlikti rūpestingais, supratingais, dėmesingais, šiltai bendraujančiais.

Motina Teresė pasakė „Darykite mažus darbus, bet didele širdimi. Taip mes ir stengiamės dirbti“, – visus kolegas su profesine švente sveikina Lietuvos slaugos specialistų organizacijos Ukmergės skyriaus pirmininkė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų