Spausdinti šį puslapį

Karantinas – ne tik atokvėpis, bet ir galimybės

Visi laukiame, kada Jaunimo  laisvalaikio centre vėl vyks susitikimai ir renginiai. Visi laukiame, kada Jaunimo laisvalaikio centre vėl vyks susitikimai ir renginiai.

Vytautė RINKEVIČIŪTĖ

Jaunimo laisvalaikio centro socialinė darbuotoja

Prasidėjus karantinui, Jaunimo laisvalaikio centras prisitaikė prie laikinai pasikeitusių sąlygų. Išmokome dirbti, bendrauti ir pramogauti kitaip.

Atrodo, ką gali nuveikti Jaunimo laisvalaikio centro darbuotojai, dirbdami iš namų? Ogi viską, ką darė iki karantino, o galbūt ir daugiau.

Tęsiasi šiemet startavusi 2 metus truksianti atvirų jaunimo centrų programa „731 dieną aktyviai“, finansuojama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Jaunimo laisvalaikio centro darbuotojai ne tik planuoja veiklas, kurios nukeltos vėlesniam laikui, bet tobulina darbo įgūdžius nuotoliniuose mokymuose, ieško jaunimui aktualios informacijos, kuria dalijasi socialiniuose tinkluose ir bendraudami su jaunimu virtualiai.

Kiekvieną savaitę Lietuvos jaunimo centrų darbuotojai internetu jungiasi pokalbiui apie veiklas, iššūkius, džiaugsmus ir rūpesčius jaunimo centruose bei erdvėse.

Teikiami pasiūlymai, kokiomis dar veiklomis galima užimti jaunimą elektroninėje erdvėje. Vyksta susitikimai su Jaunimo reikalų departamento atstovais.

Bendravimas su centro lankytojais persikėlė į elektroninę erdvę – „virtualų JLC“, kuriame pramogaujama ir kalbamasi įvairiausiomis jaunimui aktualiomis temomis, diskutuojama apie perskaitytas knygas, matytus filmus, muzikos naujoves ar dalijamasi kulinariniais pasiekimais. Čia vyksta toks pats gyvenimas kaip ir centre.

Vaikinų komanda dalyvavo nuotoliniame „Counter Strike 1.6“ turnyre, kurį organizavo Plungės atviras jaunimo centras, dalyvavo jaunimas iš visos Lietuvos.

Skelbiami konkursai, dalijami prizai, peržiūrimi trumpi jaunuolių bei darbuotojų kurti filmukai, rekomenduojami renginiai, šiuo metu organizuojami tik nuotoliniu būdu.

Karantinas nesustabdė mūsų gyvenimo. Išmokome bendrauti ir pramogauti kitaip. Visi laukiame dienos, kai vėl galėsime gyvai pasakyti vienas kitam „labas“ ir Jaunimo laisvalaikio centre vėl skambės muzika, klegesys, vyks susitikimai, užsiėmimai ir renginiai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)