Paskutinis skambutis abiturientams skambės virtualiai

Abiturientai baigia mokslo metus. Šią dieną jiems skamba ir simbolinis paskutinis skambutis. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Sveikatos apsaugos ministerija parengė rekomendacijas, kaip užtikrinti sveikatai saugią aplinką.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, kai kurios mokyklos, išlydinčios abiturientus, šiemet pasirinko minėti ne paskutinio skambučio šventę, bet auklėtojo paskutinę pamoką, kuri vyksta nuotoliniu būdu. Kitos mokyklos šventę nukėlė į birželio antrą pusę, prieš brandos egzaminų sesiją arba ją organizuoja nuotoliniu būdu. Panašius sprendimus priėmė ir mūsų rajono įstaigos.

Antano Smetonos, Jono Basanavičiaus, Siesikų ir Želvos gimnazijos paskutinio skambučio šventę rengia gegužės 22 d. nuotoliniu būdu – naudodamiesi programa „Zoom“ organizuoja vaizdo konferencijas, į kurias pakviesti rajono vadovai, Švietimo ir sporto skyriaus atstovai.

Į renginį gimnazijų bendruomenės ir svečiai pakviesti išsiuntus jiems prisijungimo nuorodą. Šių konferencijų metu numatytos sveikinimo kalbos bei šventinė programa. Ugdymo įstaigos turi įvairių sumanymų. Antano Smetonos gimnazija sukūrė filmuką apie abiturientus. Siesikų gimnazijoje vienuoliktos klasės mokiniai abiturientams ruošia muzikinį sveikinimą su palinkėjimais. Jono Basanavičiaus gimnazijos konferencijoje planuojama žiūrėti vaizdo medžiagą apie tai, kaip abiturientai sodino medelį ir perdavė raktą trečios klasės gimnazistams. Tai mokiniai atliko ir nufilmavo, kai buvo sušvelnintos karantino sąlygos. Šventinių akcentų netruks ir kitur.

Taujėnų gimnazija renginį nutarė atidėti. Jie paskutinio skambučio šventę organizuos birželio 1 d. gimnazijos teritorijoje.

Pasak rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Vaidoto Kalino, vyko ne viena diskusija dėl mokslo metų užbaigimo, buvo įvairių siūlymų. Kalbėta ir apie šventinių susitikimų su mokykliniais paskutinio skambučio ritualais organizavimą lauko erdvėse, atskiroms klasėms numatant skirtingą vietą bei laiką. „Šilo“ progimnazija galvoja renginį organizuoti mokyklos stadione, klases kviečiant atvykti pagal grafiką. „Tačiau epideminė situacija nuolat keičiasi, tad ir pačios mokyklos šiandien dar negali tiksliai pasakyti, kaip vyks mokslo metų užbaigimo šventės“, – sako V. Kalinas. Jis turi didelių lūkesčių, kad greitai jau bus galima drąsiau susitikti ir pasižiūrėti vieni kitiems į akis, su mokiniais ir mokytojais pabendrauti gyvai.

Gegužės 22 dieną pamokos baigiasi tik abiturientams. Kitiems moksleiviams mokslo metai dar tęsiami: pradinukams – iki birželio 4 d., 5–8 klasių mokiniams – iki birželio 12 d. Pamokas planuojama užbaigti iki gegužės 29 dienos, o birželio pirmąją savaitę vyks kitokio pobūdžio ugdomoji veikla.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad nuo gegužės 30 d. bus galimi renginiai iki 30 asmenų ir viduje, pagal jiems numatytus reikalavimus.

Šiemet atestatų įteikimas bei abiturientų išleistuvės dėl vėliau prasidėsiančių egzaminų nukeliami į rugpjūčio mėnesį. Atsižvelgusios į situaciją, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Sveikatos apsaugos ministerija parengs rekomendacijas, kaip būtų galima saugiai organizuoti šią šventę, taip pat atestatų ir diplomų įteikimo renginius.

Šią savaitę vyriausybės išplatintame pranešime skelbiama, kad paskutinio skambučio šventė turėtų vykti kiekvienai abiturientų klasei skirtingu laiku. Dalyviai turi laikytis ne mažesnio nei 2 metrų atstumo vienam nuo kito.

Visiems šventės dalyviams rekomenduojama dėvėti nosis ir burnas dengiančias apsaugos priemones, prie įėjimo dezinfekuotis rankas, vengti fizinio kontakto. Sėdimos vietos, skambutis, kitos šventėje naudojamos priemonės, daiktai turi būti nuvalomi paviršiams valyti skirtu valikliu.

Į šventę nerekomenduojama atvykti 60 metų ir vyresniems asmenims. Šventės metu raginama vengti fizinio kontakto (apsikabinimų ir pan.), o padėkas mokytojams ir kitiems asmenims rekomenduojama išreikšti laikantis saugaus atstumo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų