Spausdinti šį puslapį

Miesto centre – eismo ribojimai

Ukmergės centre imtasi požeminių darbų – rekonstruojamos vandentiekio trasos.   Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės centre imtasi požeminių darbų – rekonstruojamos vandentiekio trasos. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Dėl vykdomų vandentiekio tinklų rekonstrukcijos darbų šią savaitę apribotas eismas Ukmergės miesto centre, Vytauto ir Vilniaus gatvių sankryžoje bei Kęstučio aikštėje.

Vytauto ir Vilniaus gatvėse, ties sankryža, vietoj buvusių trijų eismo juostų paliktos dvi, o Kęstučio aikštėje vietoj keturių eismo juostų – irgi dvi.

Darbai atliekami pagal bendrovės „Ukmergės vandenys“ įgyvendinamą projektą „Vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstrukcija Ukmergės mieste“.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas sako, kad mūsų senamiestyje bus rekonstruotos vandentiekio ir nuotekų tinklų trasos, įrengta vandentiekio tinklų monitoringo sistema. Šis tęstinis projektas iš dalies finansuojamas ES fondų lėšomis.

Rangos darbus atliekanti UAB „Panevėžio ryšių statyba“ šioje atkarpoje juos planuoja užbaigti per kelias dienas.

Direktorius pasakojo, kad pagal numatytą planą pačiame miesto centre darbai turėjo prasidėti kiek vėliau – prieš tai imtasi kitų gatvių. Tačiau planus pakoregavo tai, kad centrinėje sankryžoje savivaldybė yra numačiusi kitą – kelio dangos remonto – projektą.

Kad šie savivaldybės planai nesitrukdytų, paragino „Ukmergės vandenis“ pirmiausiai imtis centrinėje sankryžoje esančių trasų.

Visą šį tęstinį, kelerius metus įgyvendinamą projektą, kurio metu rekonstruojamos senamiesčio vandentiekio ir nuotekų tinklų trasos, bendrovė „Panevėžio ryšių statyba“ ketina baigti iki rudens. Baigiamuoju etapu bus atstatytos remonto metu išardytos kelio dangos.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas patvirtino, kad  Ukmergės centrinės sankryžos rekonstravimo rangos darbai jau nupirkti ir galės būti pradėti, kai tik šioje vietoje bus baigti požeminiai darbai.

Sankryžos remontui numatyta suma – 276 tūkst. Eur. Suplanuotas ne tik dangos kapitalinis remontas, pėsčiųjų perėjos, bet ir nauji išmanieji šviesoforai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)