Pajamų deklaracijas pateikė tik 48 proc. savarankiškai dirbančių ukmergiškių

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informuoja, kad pajamas iš individualios veiklos už 2019 metus Ukmergės rajono savivaldybėje deklaravo apie 1,2 tūkst. gyventojų, tačiau pajamų deklaracijas iki liepos 1 dienos už minėtą laikotarpį turi pateikti dar 52 proc. savarankiškai dirbusių gyventojų.

Savarankiškai dirbantieji pajamų deklaracijas turi pateikti net tuo atveju, jei negavo jokių pajamų iš individualios veiklos.

Vykdantys veiklą gyventojai mokesčius sumokėti galės ir vėliau, tačiau deklaruoti pajamas laiku, iki liepos 1 dienos, būtina.

COVID-19 paveiktas ekonomines veiklas vykdantiems savarankiškai dirbantiems gyventojams automatiškai, be papildomo prašymo taikomos mokestinės pagalbos priemonės – per ekstremaliąją situaciją ir 2 mėnesius po jos, gyventojams nebus skaičiuojami delspinigiai ir pradedamas mokesčių išieškojimas.

Gyventojų pajamų deklaravimo pamiršti neturėtų ir gyventojai, pernai pardavę nekilnojamąjį turtą ar turėtą transporto priemonę. Sumokėti GPM nuo skirtumo tarp pardavimo ir pirkimo kainos reikia tuo atveju, kai nekilnojamasis turtas parduodamas brangiau nei buvo įsigytas, neišlaikius jo nuosavybėje 10 metų, o transporto priemonės – 3 metus.

Švelninant šalyje paskelbto karantino sąlygas, nuo birželio 1 d. gyventojai jau gali gauti gyvas konsultacijas klientų aptarnavimo padaliniuose. Juose laikinai ribojamas klientų srautas – atvykti numatytu laiku gali tik iš anksto telefonu užsiregistravę gyventojai.

Konsultacijas telefonu šiemet teikia mokesčių specialistai visoje šalyje. Kilus klausimams, pasikonsultuoti gyventojai galės ne tik paskambinę bendruoju Mokesčių informacijos numeriu 1882, bet ir kitais telefonų numeriais, kurie skelbiami VMI interneto svetainėje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų